Няма болни от коронавирус у нас. Добрата новина съобщи ген.

...
Няма болни от коронавирус у нас. Добрата новина съобщи ген.
Коментари Харесай

Няма болни от коронавирус у нас, има грип В

Няма заболели от ковид у нас. Добрата вест заяви ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА  и началник на спешния щаб към Министерски съвет.

19 проби са били изследвани във ВМА, 21 в лабораторията на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Всички те са негативни, увери проф. Мутафчийски. За три от пробите ще бъде направено наново проучване. Това е междулабораторен надзор, естествена европейска процедура, ние сме европейска страна и я прилагаме, изясни генералът. Той заяви, че България работи със същите маркери, които се употребяват в целия Европейски съюз.

Общо 40 души са приети в болница в страната, не престават проучванията на постъпващите проби.

Отборът на „ Лудогорец ” е видял Милано единствено през прозореца на рейса, заяви още ген. Мутафчийски. Орлите бяха в изумения от епидемията италиански град за мача от Шампионска лига с Интер, който не съумяха да завоюват. През цялото време с тях е имало доктор от ВМА. Футболистите са ходили с маски. По гледище на българската страна хотелът, в който са нощували е бил с понижен личен състав, който също е носел защитни средства – маски и ръкавици. Извън тренировката и мача, играчите не са мърдали от хотелските си стаи.

На футболистите са взети проби, които след два дни ще бъдат повторени. Тестовете са закупени със средства на тима, сподели ген. Мутафчийски.

В момента в страната ескалира епидемията от грип В, сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. На някои места в страната може да се наложи наново затваряне на учебните заведения. В Пловдивско през вчерашния ден бе оповестена вторична грипна почивка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР