Няма блокада в ромските махали, има засилено полицейско присъствие. Основно

...
Няма блокада в ромските махали, има засилено полицейско присъствие. Основно
Коментари Харесай

Главен секретар Ивайло Иванов: Има хора, които се държат недисциплинирано


Няма обсада в ромските махали, има засилено полицейско наличие. Основно тези дейности са свързани с почивните дни, с идните празници. Това съобщи пред Българска национална телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Той означи, че въведените ограничения се постановат с настъпването освен на празниците, само че и със стоплянето на времето. "Събирането с "родата " е главното, което ни тормози. Ромската общественост не бих споделил, че е по-недисциплинирана. Има хора и хора. Във всяка една общественост - вижте в центъра на София - има скупчване на доста хора, не бих споделил, че са от ромската общественост. По-скоро завърналите се от този етнос от Европа би трябвало да съблюдават наложената карантина ", означи той.

Комисар Иванов означи, че на "терен " е голям полицейски запас. Спрени са всички отпуски и почивки на служителите на реда преди Великден. Ивайло Иванов прикани всички жители към дисциплинираност, към съблюдаване на изолацията. "И министър председателят го сподели - дано жителите да се помолят у дома - пред иконата и свещичката ", съобщи той.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи означи, че ще бъдат положени всички старания за съблюдаване реда и дистанцията сред вярващите, които въпреки всичко ще отидат на Великден в храмовете.

"Едно от главните отговорности на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е запазването на живота и жителите. Когато това се случи, знач, че сме си свършили работата ", съобщи още той.

Комисар Иванов уточни, че носенето на маски би трябвало да се съблюдава - по този начин, както е разпоредено от през днешния ден. "Не е прелестно, само че би трябвало да бъдем дисциплинирани. Полицията не може да следи всеки жител. Тук приказваме за съвест и отговорност ", уточни той.

"Полицаите не се заяждат. Но има хора, които се държат недисциплинирано. Ние не глобяваме, тъй като по този начин сме решили. Още повече - че това е единственият метод за опазване на нашето здраве ", съобщи комисар Ивайло Иванов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР