Няма битка, която да си струва цената на кръвта, пазете

...
Няма битка, която да си струва цената на кръвта, пазете
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Няма битка, която да си струва кръвта, пазете мира

Няма борба, която да си коства цената на кръвта, пазете мира, тъй като войната е гибел, а мирът – излекуване, означи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя взе участие във Варна в поклонението във връзка 106 години от завладяването на Одринската цитадела по време на Балканската война и отбелязването на Деня на Тракия.

"Докато се събираме и сближаваме, до момента в който бъркаме и си прощаваме ще пребъде народът български и неговата национална памет, дето ни огън я гори, ни ятаган я сече ", добави тя.



Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха на заупокойна молитва и на боен обред и сервираха венци и цветя пред Арката на Осми крайморски пехотен полк.



Днес е незабравим ден, в който свеждаме глави в символ на респект и благодарност пред храбростта и саможертвата на българския боец, овладял с взлом непревземаемата Одринска цитадела, означи още в словото си Цвета Караянчева. Тя уточни, че българската войска е удивила света и се е окичила с непомръкваща бойна популярност в името на националния блян за избавление и обединяване на разпокъсаното ни Отечество.



Сега, когато светът е разтърсван от спорове, а физическите граници са по-преодолими от всеки път, когато мирът е все по-трудно изпълним, орисията на тракийци е образец за издръжливост и беззаветна обич към майка България, сподели ръководителят на Народното събрание.



Но през днешния ден сме се събрали освен да честваме триумфа на бранното поле при Одрин, а и да си спомним за суровата орис на тракийските бежанци, прокудени от родните си места, разорени и подложени на физическо изтребване през 1913-та, акцентира Цвета Караянчева. По думите ѝ тяхната страдалческа участ е писана с огън и меч и боли като незараснала рана. Скръбта не се лекува с отплата, а с помилван и това е урокът, който ни завещаха чедата на Тракия: "Не забравяй, само че не отмъщавай! ", уточни ръководителят на Народното събрание. Те ни заклеха да пазим националното си достолепие като бащин завет и да съградим съвременна, просперираща, европейска България, добави Цвета Караянчева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР