Няма бедстващи хора в страната въпреки обилният снеговалеж и усложнената

...
Няма бедстващи хора в страната въпреки обилният снеговалеж и усложнената
Коментари Харесай

Няма бедстващи хора в страната въпреки обилният снеговалеж

Няма бедстващи хора в страната макар изобилният снеговалеж и усложнената зимна конюнктура. В същото време обаче по някои пътища и изключително по проходите има усложнения за придвижване, като някои от тях са затворени, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Водачите да карат с нараснало внимание по пътищата в страната, молят от Пътна полиция.

Затворени са проходите на Републиката, Шипка, като трафикът се отклонява още при методите към проходите от патрули на пътна полиция. Временно е затворен и проходът Петрохан поради завъртял се на платното товарен камион, както и проходът Беклемето. Въведена е краткотрайна възбрана за придвижване на товарни коли над 12 тона в разнообразни области – Ловеч, Монтана, Враца, Разград, Благоевград – до автомагистрала " Струма ". Заради снегонавяванията, най–сериозна е ситуацията в областите Разград и Русе

Оперативната конюнктура на територията на страната към 8:00 часа остава динамична поради усложнените зимни условия, снеговалеж и снегонавявания. Национален институт по метеорология и хидрология разгласи за днес  " жълт код " в 13 области от източната част на страната за превалявания от сняг и формиране на снежна завивка сред 10 и 15 см.

Водачите, на които следва да карат през днешния ден, да поемат на път готови за ръководство в зимни условия и да се движат с нараснало внимание, молят от " Пътна полиция ". Призивът е за отговорно държание на пътя, а условието към водачите е да разполагат с вериги, които да употребяват при положение на потребност. При въвеждане на краткотрайна организация в избрани сектори от пътя, всички би трябвало да съблюдават прецизно напътствията на органите на реда. Органите на реда приканват още да избирате маршрута си единствено пътища, за които имате информация, че се почистват с приоритет. Пътуванията да се подхващат единствено в краен случай, с цялостен контейнер и автомобил приспособен за пътешестване при зимни условия. Да се носят храна, топли облекла и заредени мобилни телефони. При внезапно утежняване на ситуацията – преустановете пътуването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР