Няма български граждани сред идентифицираните вече чужденци, които са загинали

...
Няма български граждани сред идентифицираните вече чужденци, които са загинали
Коментари Харесай

Посолството ни в Делхи: С 12 българи е установена връзка и всички те са добре

Няма български жители измежду разпознатите към този момент чужденци, които са починали при терористичните набези в Шри Ланка, заяви Министерството на външните работи. С 12 българи е открита връзка и всички те са добре.

 © БГНЕС
Сред починалите чужденци са жители на Индия, Португалия, Турция, Англия, Съединени американски щати. По последни данни на управляващите в Шри Ланка 290 души са жертви на офанзивите, а ранените са над 500.

12 станаха българските жители в Шри Ланка, с които посолството ни в Индия е съумяло да се свърже. Всички те са добре. Шестима от тях се намират в един от потърпевшите хотели при атентатите в Коломбо, само че не са били наранени. Другите шестима български жители са в разнообразни градове, отвън Коломбо, и са посъветвани да изчакат цялостното усмиряване на обстановката преди да пътуват.

С посолството ни в Индия са се свързали и близки на български жител, който е на отмора в Шри Ланка дружно с още петима свои другари. Мисията ни в Делхи е в развой на определяне на неговото местоположение.

Българското посолство в Делхи е в непрекъснат контакт по линия на локалното консулско съдействие с посолствата на страните от Европейски Съюз в индийската столица, където се подава настояща информация от Коломбо. Посолството ни е в непрекъснат контакт и с хотели, и с лечебните заведения в Коломбо, където са настанени потърпевши при атентатите, оповестяват от Външно министерство.

Българските жители са съветвани да поддържат връзка с посолството в Делхи, с околните си и да изчакат обстановката в Шри Ланка да се възстановява. Тя последователно се успокоява. Въведеният през вчерашния ден полицейски час в столицата на Шри Ланка към този момент е анулиран.
 Установена е връзка с осем българи в Шри Ланка Установена е връзка с осем българи в Шри Ланка
Установена е връзка с осем български жители в Шри Ланка. Те са на несъмнено място, заяви в Сутрешния блок на Българска национална телевизия консулът в Индия Емил Миланов.

Препоръчително е българските жители в Шри Ланка да заобикалят места, в които се организират религиозни прояви или наоколо до религиозни храмове, а също и да демонстрират нерешителност, в случай че са наоколо до огромни събирания на хора, митинги или демонстрации.

При нужда или при изключителна обстановка българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550, тел. в отвън работно време: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за подпомагане се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
 Поне 290 са починалите при терористичните офанзиви в Шри Ланка Поне 290 са починалите при терористичните офанзиви в Шри Ланка
Шри Ланка е в потрес след терористичните набези против църкви и хотели. Броят на починалите се усили до 290 души, а ранените са близо 500.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР