Няма анкета в училищата, която да иска от учениците да

...
Няма анкета в училищата, която да иска от учениците да
Коментари Харесай

Информациите за джендър анкета в училищата е фалшива новина, обяви зам-министър на образованието

Няма анкета в учебните заведения, която да желае от учениците да попълнят данни за половата си ориентировка, какво обличат и в коя тоалетна избират да посещават. Това сподели през днешния ден по Би Ти Ви заместник-министърът на образованието Деница Сачева.

Според нея става въпрос за подправена вест, която взима мотив от един конкурс, провеждан от неправителствена организация. Става въпрос за Фондация " Джендър обучение, проучвания и технологии ", която от 2013 година организира конкурс за учебно заведение без принуждение и стандарти избрани от пола.

Анкетата се попълня не от децата, а от учителите, като присъединяване на учебните заведения е на непринуден принцип. Деница Сачева добави, че ролята на Министерството на образованието е единствено да уведоми образователните заведения, че има сходен конкурс.

Тя разясни, че измежду въпросите има такива дали се назначават мъже за учители при равни условия, дали има равнопоставеност на присъединяване на девойки и момчета в ученическите препоръки, дали майки и татковци вземат участие в идентична степен в учебните начинания и други. Самата анкета може да се види в прикачения документ.

В отговор на въпрос Деница Сачева разгласи, че джендър обучение, което да приказва да половата еднаквост и свободното избиране на пола няма да има, а Истанбулската спогодба не задължава страната да вкара такова.
Анкетата, която се попълня в учебните заведения
Всичко, което би трябвало да знаете за: Истанбулската спогодба (13)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР