Няма алтернативно решение на иранското ядрено споразумение. Това заяви върховният

...
Няма алтернативно решение на иранското ядрено споразумение. Това заяви върховният
Коментари Харесай

ЕС не вижда алтернатива на споразумението с Иран

Няма различно решение на иранското нуклеарно съглашение. Това съобщи висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини. По този метод тя отговори на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, който изброи условия за ново съглашение с Техеран. Иран беше тематика на диалозите и по време на срещата на външните министри от Г-20 в Буенос Айрес.

Германският външен министър Хайко Маас разгласи, че ще се срещне с американския държавен секретар Майк Помпео. Двамата ще обсъдят позицията на Вашингтон по нуклеарното съглашение с Иран.
Хайко Маас, външен министър на Германия: Ние, и като приказвам за нас имам поради европейците, желаеме да запазим и спасим нуклеарното съглашение с Иран, тъй като то дава повече сигурност за Германия и Европа. Иран е наш комшия и защото не виждаме понастоящем по-добра опция, не желаеме да се оттеглим от договорката.
На взаимна конференция с сътрудниците си от Аржентина и Япония в границите на срещата на Г-20, немският външен министър съобщи, че не е сюрпризиран от изказването на Майк Помпео. Според него думите на американския държавен секретар са съдържали доста детайли от изказването на Доналд Тръмп. 

Съединени американски щати заплашиха Иран с най-тежките наказания в историята и желаеха от Техеран огромни промени. Държавният секретар Майк Помпео показа цялостна тактика за Иран. Тя включва пакет от 12 условия и в случай че те бъдат изпълнени, Вашингтон и Техеран ще могат да сключат нов контракт. Той би трябвало да размени иранското нуклеарно съглашение, от което Съединени американски щати се отдръпнаха.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР