Някой създаде тази истерия с преференциите и въведе в заблуда

...
Някой създаде тази истерия с преференциите и въведе в заблуда
Коментари Харесай

Някой създаде истерия с преференциите, не сме търсили подкрепа, обяви Хамид Хамид

Някой сътвори тази нервност с преференциите и вкара в илюзия премиера. Не сме търсили поддръжка за това предложение. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

„ В този ден в стаята пристигнаха двама представители на парламентарната група на ГЕРБ – Цветанов и Данаил Кирилов, и помолиха за поддръжка за регистрация, и помолиха и за друга поддръжка – помолиха да гласуваме ЦИК да си остане в остарелия си тип и да няма нов избор. Ние поискахме поддръжка за въвеждане на машинно гласоподаване, като нашето мнение беше колкото по-бързо извадим субективността от изборния развой, толкоз са по-големи гаранциите за почтени избори. Дума не е ставало въпрос изобщо за преференции ", сподели Хамид.

Мислите ли, че когато Движение за права и свободи има основни оферти като езика, като уседналостта, като ограничаването на секциите, ще тръгнем да слагаме като изискване на ГЕРБ, с цел да се записваме преференцията, което ни предложение е 7-мо, 8–мо по приоритет, добави той.

Депутатът уточни, че Движение за права и свободи няма да изоставен Народното събрание, тъй като нищо толкоз трагично не се е случило. 

Според него прагът на преференцията през годините се е трансформирал в средство за партиен и корпоративен надзор на вота.

„ Наблюдават се фрапантни случаи на общински препоръки, където една компания приблизително огромна от разнообразни партии си вкарва избран брой общински съветници и те гласоподават в ползите на тази компания и тя взема публични поръчки ”, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР