Някой съвсем умишлено използва този ВЕЦ (бел.ред. - Бебреш) и

...
Някой съвсем умишлено използва този ВЕЦ (бел.ред. - Бебреш) и
Коментари Харесай

Валентин Златев: Някой използва името ми, за да отклони вниманието от истинската кражба в Ботевград

" Някой напълно съзнателно употребява този Водноелектрическа централа (бел.ред. - Бебреш) и моето име, с цел да отклони вниманието от същинската кражба, която се прави в Ботевград. В подобен миг е доста по-лесно да обясняваш кой е неприятният, в сравнение с да обясняваш какви си ги приключил. Водноелектрическа централа " Бебреш " не работи 15 месеца, тъй като няма вода. " Това съобщи предприемачът Валентин Златев в изявление за bTV.
Той твърди, че са осъществени злоупотреби с водата на Ботевград. По думите му, кметът Иван Гавалюгов е бил отхвърлен от служба от Върховен административен съд поради спор на ползи през 2015 година.
" Тогава по молба на предприемача Иван Гавалюгов кметът Иван Гавалюгов отстранява противозаконна интернет мрежа в града. По-късно пък община Ботевград заплаща на съдружника на Гавалюгов 25 000 лева, с цел да отразява активността на кмета Гавалюгов. Той е най-крупният предприемач в общината, има цялата власт и средствата за всеобща информация. Това е христоматиен образец за олигарх ", добави още Валентин Златев.
" Държавата утвърждава 23 сондажа и 5 водохващания за водата на Ботевград. След тях обаче не е язовир „ Бебреш ”. Той е издигнат пред 1987 година – за промишлени потребности. Към тези 28 източника има 8 пречиствателни станции. В момента нито едно от тези уреди не работи, водата не се пречиства ", сподели Златев. " Кой по кое време е решил да унищожи 28-те източника на вода и кой по кое време е разрешил да се употребява питейна вода от бент. „ Бебреш ", попита предприемачът и добави, че е предал всички документи, които сподели на прокуратурата.
" Водноелектрическа централа „ Бебреш ” работи от 2014 година С него се занимава моят татко, в никакъв случай не съм влизал в елементи и почтено казано не знам какъв брой коства построяването му. Проверяван е доста пъти, всичко в него е изрядно ", посочи още Златев. По думите му, даже в случай че оборудването работи целогодишно, облагата от него би била 150 – 200 000 лева – сума, която не би съборила фамилията му.
" Ако не беше уважението към татко ми, от дълго време да съм изпратил един булдозер да го срине ", сподели още той.
" Басейнова дирекция е сезирала прокуратурата, че водата се подава от язовир " Бебреш " към Ботевград без даже да се пречиства. Това е закононарушение по Наказателен кодекс ", съобщи предприемачът. 
Той изясни, че през 2016 година е формиран протокол и е установено, че тръбата от която може да се получава вода за Ботевград не действа и това водоснабдяване се реализира от 8 байпасни връзки, а през 2019 година тези връзки стават 17. Дружеството " ВиК Бебреш " дължи на страната към 2 млн. лв. за вода, изясни още той.
" Не си приказвам с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, виждал съм го тъкмо два пъти. Попитайте го къде е водата от язовир " Бебереш " и къде са парите, които се събират за употребената вода. На територията на общината работи проведена незаконна група, която събира пари за 9 млн. кубика вода, а дава пари на страната за 2 млн. кубика вода. Ще алармирам способените органи. Става въпрос за кражба от популацията на Ботевград, става въпрос за ощетяване на страната и това става със знанието на кмета Гавалюгов ", безапелационен бе той.
Отново желая да подчертая, че язовир " Бебреш " е за икономически цели и това прави водата негодна за пиянство. Г-н Иван Гавалюгов е знаел за нередностите с водата на града. Той е олигарх, сподели още Златев.
Бизнесменът отхвърли град Правец да е частен град: " Имам доста другари и те са всевъзможни хора. Занимавам се с това, което се занимавам. С останалата част от бизнеса ми се занимава моят татко, който е на 80 години ", отсече предприемачът.
В отговор на въпрос какви са връзките му с премиера  Бойко Борисов, той попита за какво би трябвало да има по-специални връзки с него: " По-важно е за обществото дали има вода в Ботевград, а не дали играя карти с Борисов ", сподели Златев.
В коментар за АЕЦ " Белене " Валентин Златев съобщи, че той " като план завърши, занапред се образува нов план " АЕЦ Белене " . Безспорно е, че когато има 200 млн. и те лежат завити с найлони на полето, това е драма. Престъпление е атомните реактори да бездействат в случай, че България е платила за тях.В скоро време ще имаме проблеми с тока в случай, че ще затваряме ВЕЦ-овете. Ще затваряме ТЕЦ-овете с въглища. Въпросът е да питаме хората кое е по-добре- да имаме режим на водата или режим на тока ". 
В отговор на въпрос за акциза на горивата, Златев отговори: " Акцизът в България е на приблизително равнище. Той е координиран с присъединителните документи на България в Европейски Съюз. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР