Някой път е възможно 20-30 минути да стоите при един

...
Някой път е възможно 20-30 минути да стоите при един
Коментари Харесай

Когато танцуват, щраусите показват симпатията си към хората

Някой път е допустимо 20-30 минути да стоите при един щраус и той захласне ли се в танца на любовта, ще му се завие свят и няма да спре. Танцуват и по този метод изричат благосклонността си към даден клиент, човек, без значение дали е прочут или чужд. Това сподели Елмира Димитрова – собственик на Ферма за щрауси  " Щраусово развлечение " - гр. Долна Баня, в рубриката  " Туризмът на фокус " на Радио " Фокус "

По думите й развъждането на щрауси е извънредно плодородна работа и не изисква характерни умения или подходи, които да прилагаме. Тя уточни, че животното е чисто по природа и няма миризма.  

" Не желаеме да гледаме други птици, с изключение на щраусови птици и щрауси, защото те не боледуват от птичи заболявания и не желая да въвеждам спомагателен риск за моите домашни любимци. Така че дали е мъчно или не, не мога да ви кажа, само че съгласно мен е доста плодородна работа, защото те са обществени птици, приказвам за щраусите, до момента в който за нандуто, несъмнено не мога да кажа същото. Така че чистото животно, положителната природа, това, че то доста добре стартират да привиква и да отреагира на дресировката на социализацията с гости и личен състав, прави толкоз плодородна работата “, изясни Димитрова. 

Тя описа и повече за характера на птиците и номерата, които извършват пред посетителите: " Щраусите извършват команда “Седни ", а също и клякат. Интересно е, тъй като това въпреки всичко е триметрова птица, която кляка, и детенце може да я нахрани, или върху която можеш да седнеш. Много пъти, когато самото животно хареса посетителя си, увива гушата към врата като прегръдка. Защото те нямат различен метод като ръце, по какъв начин да гушнат човек, а с гушата си увиват врата и все едно с клюна я притиска към гърдите си. Истинска прегръдка става, само че не се получава с  всеки. Това не е команда, аз не мога да кажа “гуш ", от тях зависи, от техните страсти, които получават от самия клиент, стигаме до положителна сила, която всеки човек излъчва по някакъв метод и те или харесват или не харесват хората. Усещането на посетителите, че имат абсолютния директен контакт с това животно ни прави много забавни като атракция “. 

Елмира Димитрова показа и за някои от забележителностите, които има в региона на гр. Долна баня, като уточни, че там на първо място има съществуване на минерални извори и басейни, защото не е презастроен.  

" Навсякъде има минерални извори, покрай нас е селото Костенец, най-старото населено място в региона. Там има хубав водопад, за който Иван Вазов е написал стихче - за хубостите на Костенските водопади. Те са като екопътека 1,5 км. нагоре по стръмното. От едната страна е Рила, от другата страна е Средна гора, а самото Костенско плато е като равнина, като тепсия, не плато, ами то е една низина и гледката от фермата е невероятна, тъй като виждаме Пчелин и Пчелински бани, селото Костенец, града Костенец. Има необикновено красива черква в град Долна баня, има достоверни остатъци от римска баня IV век преди Христа. “Траянови врата " е доста покрай нас, до Момин проход, директно от автомагистралата като се отбиете, посока Костенец от лявата страна са “Траянови врата ", обвързвана с нашата история “, изясни тя. 

Елмира Димитрова акцентира, че всеки сезон е подобаващ за посещаване на Фермата и гр. Долна Баня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР