Някой не иска Румен Радев да се кандидатира за втори

...
Някой не иска Румен Радев да се кандидатира за втори
Коментари Харесай

Шефът на президентския кабинет: Някой не иска Румен Радев да се кандидатира за втори вандат

”Някой не желае Румен Радев да се кандидатира за втори мандат в президентството......Никоя догадка не трябва да се изключва. Вървим решително към парламентарните избори, по-късно имаме президентски. Нормално е да почнат политическите разбърквания, всеки да прави сметки и да се пробва да извлече изгоди за себе си.
А президентът като човек, който стои устойчиво, обикновено е като най-високото дърво да притегля и гръмотевиците ". Това съобщи началникът на президентския кабинет Калоян Методиев, разяснявайки обстоятелството, че основният прокурор Иван Гешев сезира Конституционен съд за осъществени закононарушения от президента.

Президентът в очите на обществото влезе в ролята на жертва, на човек, който е нападнат поради кардиналните му позиции. От позиция на институцията имаше безспорна офанзива против президента. Още с питането до Конституционния съд, по-късно с оповестението на съответните СРС-та, добави той пред Българска национална телевизия.

" Към днешна дата въз основата на това, което беше изнесено, мога изрично да заявя, че няма данни за импийчмънт на президента. Няма състав на закононарушение. Това е странното в цялата обстановка ", сподели той.

" Не може да се подслушва президент, а още по-малко - да се размята в общественото пространство ". " Самият факт, че този запис стои толкоз време, обстоятелствата са безусловни - подслушван е президентът, това е неприемливо и никоя страна не може да си го разреши, когато има искания за държавност и правда ", разяснява той.

Методиев уточни, че въпросите са станали прекалено много - за какво се разгласяват СРС-та с президента в общественото пространство, за какво спецпрокуратурата, а не военна прокуратура се занимава със случая, кой е разпоредил сходно подслушване - на президента и натовски военачалник: " Президентството в тази ситуация пое удара ".

Управлението на СРС-та е в " прерогативите на министър-председателя ". " Така че като общество и институции не би трябвало да разрешаваме министър председателят да остане настрана от протичащото се и да каже: " Те да се оправят сами ". Кризата е в ръководството, тя е секторна, тя не е в сходни кавги, които водят вниманието настрана от сериозните проблеми ", изясни началникът на президентския кабинет.

" Някой не желае Румен Радев да се кандидатира за втори мандат в президентството......Никоя догадка не трябва да се изключва. Вървим решително към парламентарните избори, по-късно имаме президентски. Нормално е да почнат политическите разбърквания, всеки да прави сметки и да се пробва да извлече изгоди за себе си. А президентът като човек, който стои устойчиво, обикновено е като най-високото дърво да притегля и гръмотевиците ", сподели още той.

Не съм виждал сходна интензивност на прокуратурата за последните 30 години....Нека забележим резултатите и правосъдни решения на базите на случаите, които сега проверява прокуратурата....Прокуратурата дава доста газ, само че като забележим резултатите, ще дадем и оценките ", счита Методиев.

" България има потребност от надълбоко разделяне. Няма по какъв начин да се сплотяваме с корупция, с уродливи проявления на престъпност. България има потребност от обединяване на хора, които имат една проевропейска вероятност, господство на закона, стопански индикатори, работещо опазване на здравето... Обединението минава през изтъкване на проблемите и от това от коя страна на барикадата ще си. Явно имаме друг прочит за другите Българии ", изясни Калоян Методиев.

Той съобщи, че " всичко е на масата " и не би спекулирал с хипотезата президентът да направи партия. " Като политолог в политиката нито една алтернатива не се отхвърля автоматизирано. Всички сюжети би трябвало да се преглеждат ".

Методиев уточни и по какъв начин президентът Радев приема офанзивите против него: " Той е водач, изтребител, има нерви, има и самообладание. Премината е една граница, която не е приятна за него като човек... Дай Боже да няма от какво да се опасява, само че при него няма боязън, съмнение или колебливост ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР