Някой не иска на територията на България да се появи

...
Някой не иска на територията на България да се появи
Коментари Харесай

Посланик Макаров: Някой не иска да се появи Балкански поток

Някой не желае на територията на България да се появи „ Балкански поток “. Има такива сили както в България, по този начин и зад граница. Това съобщи посланикът на Руската Федерация у нас Анатолий Макаров в предаването " 120 минути " по БиТиВи. Той бе безапелационен, че няколко знакови събития, свързани с връзките сред България и Русия, са се случили през последните 3 месеца, от 21 октомври до момента.
Трима души, трима дипломати за 2 месеца. За едно денонощие на двама им е неразрешено да влизат в България. Това обикновено ли е, попита посланикът. И продължи: " Не считам, че това е обикновено за цивилизованите двустранните връзки. Ако това е цената за построяването на „ Балканския поток “, това е прекомерно скъпа, прекомерно висока цена за двустранните връзки ".
Макаров бе безапелационен, че Москва пази тези връзки. И вие би трябвало да ги пазите не по-малко, бе апелът на дипломата. Това е нашата двувековна история, това е моята позиция, извинете ме, може би има и други позиции, позволявам, разбирам, полярност на мненията, само че считам че съм задължен да кажа всичко това, акцентира съветският дипломат.
Знам, че госпожа Теменужка Петкова посети Америка, че е призната на съответното ниво, добави Анатолий Макаров. Посланикът твърди, че самичък е попитал Петкова ще го има ли „ Балкански поток, а отговорът е бил " да ". И мен това ме устройва. Това е един приемлив отговор и оповестих за това в Москва, акцентира той.
Знам, че огромната част от популацията на България с огромна обич и благосклонности се отнася към нашата страна. Имаме един Бог, един език, обща просвета, общо изкуство, има доста неща общи - ние постоянно сме били един до различен и ще бъдем един до различен, заключи съветският дипломат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР