Някой купува ли си на зелено нещо на много по-скъпа

...
Някой купува ли си на зелено нещо на много по-скъпа
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Трябваше да има превъоръжаване на военновъздушните ни сили, но не и по начина, по който се случва

Някой купува ли си на зелено нещо на доста по-скъпа цена от това, което би било, в случай че продукцията е създадена, попита социалистът
„ Ще изложа някои данни, които не са от секретна секция – България е купила Ф-16 блок 70 – 8 броя самолети на стойност 1 милиарда 673 млн. долара; Бахрейн Ф-16 блок 70 – 16 самолета за цена от 1 милиарда 200 млн. долара; Словакия Ф-16 блок 70 – 14 броя за 1 милиарда 800 млн.; Гърция Ф-35 – 10 броя към 1 милиарда $, Гърция Ф-16 блок 50 и блок 52+ за рационализация до блок 70 – 1 милиарда 450 млн. долара; Полша Ф-35а – 32 броя сега се водят договарянията за 1 милиарда 720 млн. $. „ Забелязвате ли някаква разлика в цените? “ Това попита от парламентарната естрада националният представител от Българска социалистическа партия, член на Изпълнителното бюро на левицата и ръководител на комисията по превоз в Народното събрание Борислав Гуцанов.

„ Естествено, че ще подкрепим сега да вземем трите ракети, които се дават в допълнение, това е напълно обикновено. Но по какъв начин е бил подписан този контракт, някой купува ли си на зелено нещо на доста по-скъпа цена от това, което би било, в случай че продукцията е създадена “, реторично се обърна към залата Гуцанов.

Той напомни и, че самолетите трябваше да бъдат на въоръжение в Република България през 2023 година, а ще бъдат през 2025 година с неизясненост кой, къде и по какъв начин ще ги създаде. „ При състояние, че сега на България са нужни тези военни самолети. Какви са тези самолети и кой и по какъв начин е подписал този контракт? Аз мисля, че други органи е извънредно време да стартират да разясняват тази договорка, а не ние тук в Народното събрание да се препираме. Това е близо до национално изменничество “, съобщи Борислав Гуцанов.

По думите му никой не заплаща 100% напред, а диалозите е могло да бъдат извършени по различен метод. „ Трябваше да има превъоръжаване на нашите военновъздушни сили, това е несъмнено, само че не и по този метод, по който се случва. За тези пари можеше да се направи по този начин, че самолетите към този момент да бъдат тук или да бъдат на други параметри “, безапелационен бе Борислав Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР