Няколкостотин участници в протестното движение на жълтите жилетки взеха участие

...
Няколкостотин участници в протестното движение на жълтите жилетки взеха участие
Коментари Харесай

Пак протест на жълтите жилетки във Франция

Няколкостотин участници в протестното придвижване на " жълтите жилетки " взеха присъединяване в нова проява, извършена в събота в Париж. Това заяви Агенция Франс Прес.

Привържениците на придвижването започнаха да се събират към метрото на Вилие от сутринта. След дребен протест те се движеха по улиците на града с апели към френските управляващи незабавно да решат социално-икономическите проблеми на страната, по-специално да понижат безработицата, да подобрят просветителната система и да преразгледат пенсионния въпрос.

Някои протестиращи държаха плакати в памет на 24-годишния гражданин на Нант Стив Канисо, който умря след полицейска интервенция в края на юни.

Протестна акция се организира тази събота в Бордо на площада пред входа на Националния митнически музей. Според Агенция Франс Прес в него са взели участие към 6 хиляди души.

Демонстрацията се организира в Тулуза. Около 250 души взеха присъединяване в шествието на " жълтите жилетки ". Те викаха лозунгите " Полицията е на всички места, правораздаването е на никое място! ", " Спрете репресиите! " " Подкрепа на ранените! ". По време на демонстрацията група радикални протестиращи се пробваха да предизвикат полицията, на която силите за сигурност реагираха със сълзотворен газ. По време на конфликтите две дами бяха ранени.

Протести имаше и в различен южен град - Монпелие. Там към 100 стачкуващи боядисаха с жълта багра фасадата на постройката, където се намира приемната на депутата от Народното събрание, определен в Народното събрание от президентското придвижване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР