Няколкостотин работници от Винпром Карнобат изразиха недоволството си от затварянето

...
Няколкостотин работници от Винпром Карнобат изразиха недоволството си от затварянето
Коментари Харесай

Стотици работници от Винпром Карнобат блокираха жп линията Бургас - София

Няколкостотин служащи от " Винпром Карнобат " показаха недоволството си от затварянето на завода с блокиране на железопътната линия Бургас - София , оповестява БНР.

 Затвориха 3 заводи на “Винпром Карнобат “
Затвориха 3 заводи на “Винпром Карнобат “

Част от затворените мощности минават на спешен режим...

Вчера стана ясно, че три от фабриките за произвеждане и бутилиране на спиртни питиета на " Винпром Карнобат ", намиращи се край селата Венец и Церковски, стопират работа . Причината е, че от организация " Митници " запечатаха за 48 часа данъчни хранилища на компанията . Производствената база е благосъстоятелност на арестувания в ареста алкохолен необут Миню Стайков.

Стайков е упрекнат за данъчни закононарушения и пране на пари. Освен него бяха арестувани Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат - Иван Димитров, които също остават в ареста.

Работниците, които скандираха " Самоуправство на страната! ", " Искаме да работим! ", " Отворете завода! " , са безапелационни, че няма да прекратят митингите, до момента в който не бъдат позволени до работните си места.

 Съдът остави Миню Стайков за непрекъснато в ареста
Съдът остави Миню Стайков за непрекъснато в ареста

След 12-часово съвещание...

Търговският шеф Емил Филев има вяра, че инспекцията на организацията няма да завърши в оповестения 48-часов период и ще бъде удължавана, с цел да бъде доведен винзаводът до банкрут.

Десетки камиони с грозде стоят пред завода и не могат да бъдат признати . Според Филев през вчерашния ден е провален експорт за 40 тона алкохол за Гърция. Не е отпътувал и резервоар за Китай. Пред завода сега има 40 тона грозде, което не може да бъде изкупено , добавя радиото.

Недоволните служащи желаят среща с представител на организацията, с цел да обясни какви инспекции се правят и какъв брой ще продължат.

Работниците оповестиха, че остават на прелеза. Нито един трен - товарен или пътнически, не е минал по жп линия Бургас - София.

На място има жандармерия и засилено полицейско наличие.

Няколко часа по-късно недоволните освободиха железопътната линия.

По-рано протестиращите служащи на " Винпром Карнобат " обявиха, че се готвят да затворят и автомагистрала " Тракия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР