Няколкостотин привърженици на отделянето на автономната област Каталуния от Испания

...
Няколкостотин привърженици на отделянето на автономната област Каталуния от Испания
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност в Каталуния заради годишнината от референдума за автономия

Няколкостотин последователи на отделянето на самостоятелната област Каталуния от Испания вземат участие в шествие в североизточния каталунски град Жирона във връзка втората годишнина от референдума за разединение, разгласен за противозаконен, само че раздрусал испанската политика, съобщи Асошиейтед прес.

Протестите започнаха рано тази заран в изискванията на засилено полицейско наличие по железопътните гари и на автомагистралите, които в предишното са били цели на деятелите.

В Жирона участниците скандираха " Вън окупационните сили! " пред портала на казармите на Гражданската армия, преди да се насочат към постройката на испанското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Чувствителната годишнина се навършва в миг, когато се чака испанският Върховен съд да разгласи присъдите по делото с 12 подсъдими за присъединяване в протест и безредици. Дванадесетте са политици и деятели, които бяха основни покровители на допитването, извършено на 1 октомври 2017 година

Извършените предходната седмица арести на седмина деятели за самостоятелност, против които може да бъдат повдигнати обвинявания в тероризъм, също провокираха необятни гневни реакции в Каталуния.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР