Няколкостотин привърженици на движението на жълтите жилетки и активисти на

...
Няколкостотин привърженици на движението на жълтите жилетки и активисти на
Коментари Харесай

Eкоактивисти и „жълтите жилетки“ заедно на протести в Париж

Няколкостотин последователи на придвижването на ”жълтите жилетки ” и деятели на природозащитни организации участваха в събота в протестни акции в югоизточната част на Париж, заяви ТАСС, като се базира на радио ”Франс енфо ”.
При проявата в 13-ти регион на френската столица представители на " жълтите жилетки ", на екодвижението " Бунт против заличаването " и организацията " Младежи за климата " нахлуха в търговски център на площад " Италия " и организираха там проява в отбрана на климата.

В ръцете си деятели държаха плакати с лозунги " Да кажем " не " на унищожаването на планетата! ", " Да възстановим ресурсите! ", " Стоп на интернационалните компании! ". Дойдохме тук, защото места като тези са знак на производството, което унищожава дивата природа, сподели участник в акцията. При демонстрацията на няколко пъти се стигна до конфликти сред протестиращи и защитата на мола, която повече от час се опитваше да разгони деятелите. Демонстрантите напуснаха постройката едвам след намесата на полицията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР