Няколкостотин полета са били отменени днес в североизточната част на

...
Няколкостотин полета са били отменени днес в североизточната част на
Коментари Харесай

Китай отмени стотици полети заради завръщането на коронавируса

Няколкостотин полета са били анулирани през днешния ден в североизточната част на Китай в опит за справяне с ново нарастване на инфектираните с новия ковид (COVID-19), оповестява ДПА.

Англоезичният официозен китайски вестник Global Times прецизира, че тази заран са анулирани общо 412 полета от и до град Далян в провинция Ляонин, което съставлява близо 80 % от въздушния трафик на града.

Китай разгласи по-рано през днешния ден, че е записал 61 новозаразени, 57 от които са се заразили на територията на страната. От тях 14 са в Ляонин, а два - в прилежащата провинция Цзилин.

Нов клъстер от инфектирани с COVID-19 е обвързван с локално дружество за преправка на морски блага в града, в който живеят близо 7 млн. души.

Местните управляващи постановат карантина на всички близки контакти на чиновниците на компанията и блокираха покрайнината, поставяйки града във " военновременно " състояние съгласно локалните управляващи.

Далечната западна провинция Синцзян, място на още едно неотдавнашно възобновление от вируса, регистрира 41 новозаразени през последните 24 часа.

Всички нови случаи бяха доказани в столицата Урумчи, където зараза по-рано този месец опроверга успокоенията на управляващите и продължава да се популяризира, като стотици доказани и безсимптомни случаи и хиляди са под лекарско наблюдаване.

Отчетени са и четири нови вносни случая във Вътрешна Монголия, Фуджиан и Съчуан.

Китай значително сложи под надзор пандемията от новия ковид посредством строги ограничения за блокиране, откакто вирусът за пръв път се появи в централния град Ухан в края на 2019 година, макар че клъстери от инфектирани още веднъж се появиха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР