Няколкостотин незаконни мигранти окупираха за кратко парижкия Пантеон с искане

...
Няколкостотин незаконни мигранти окупираха за кратко парижкия Пантеон с искане
Коментари Харесай

Стотици незаконни мигранти окупираха парижкия Пантеон

Няколкостотин противозаконни мигранти окупираха за малко парижкия Пантеон с искане да им бъдат дадени документи и да се срещнат с премиера , съобщи Агенция Франс Прес.

Около 700 мигранти и техни поддръжници окупираха емблематичната сграда в центъра на Париж по самодейност на организациите " Черни жилетки " и " Ла Шапел, напред! ", които поддържат противозаконните мигранти.

Протестиращите бяха изведени наложително. Мигрантите се събраха след това отвън постройката, където бяха заобиколени от представители на силите на реда и скандираха " Черни жилетки! Черни жилетки! " - името на организация на бездомни мигранти в Париж.



В изказване те се показват за хора без документи, които Франция не вижда, и желаят " документи и жилища за всички ".

" Вече не желаеме да преговаряме с вътрешното министерство и неговите подчинени структури. Искаме да беседваме с премиера Едуар Филип и то в този момент! Много хора живеят без права от години. Извършваме тази окупация, с цел да желаяме от премиера да бъде направено изключение във връзка с даването на документи. Подобно изключение не е правено от времето на Франсоа Митеран (през 1981 г.). Вече е време да бъде направено. Пантеонът е знак на велики хора. Във вътрешността му има знаци на битката против робството. Борим се с робството през третото хилядолетие ", съобщи организацията.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР