Няколкостотин души участваха в протести срещу задължителното носене на .

...
Няколкостотин души участваха в протести срещу задължителното носене на .
Коментари Харесай

Румънците протестират срещу маските в училище

Няколкостотин души участваха в митинги против наложителното носене на. Демонстрациите се организираха нощес на площада на Победата и Университетския площад в румънската столица, осведоми БГНЕС. Участниците, доста от които пристигнаха с деца, желаеха да бъде анулиран изключителния режим и скандираха: " Свобода! " Те не носеха маски и не съблюдаваха обществена отдалеченост. Мнозина държаха националния байрак и транспаранти с надписи: „ Долу намордниците! “, „ Долу ръцете от децата ни! “, „ Ние не ви имаме вяра! “, „ Всички партии са една нечистотия! “ и " Долу диктатурата! ".
Говорителят на жандармерията Джордже Енаке съобщи, че митингът е проведен посредством обществените мрежи. Той сподели, че съгласно настоящите разпореждания броят на участниците в обществени събирания не може да надвишава 100 души. А тези, които не носят маски и не съблюдават обществена отдалеченост, ще бъдат санкционирани. Глобите за тези нарушавания варират от 500 до 2,5 хиляди леи (от 10 евро до 520 евро). Подобни митинги се организираха и в Клуж-Напока, Тимишоара и Орада.
 Огромни защитни маски раздадоха на възпитаници в Гърция Огромни защитни маски раздадоха на възпитаници в Гърция
Огромни маски, покриващи цялото лице, получиха част от учениците в Гърция в границите на държавната стратегия за безвъзмездни маски. Ст...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР