Няколкостотин души се събраха този следобед в Брюксел на митинг

...
Няколкостотин души се събраха този следобед в Брюксел на митинг
Коментари Харесай

Няколкостотин души се събраха на митинг в Брюксел за климата заедно с Грета Тунберг

Няколкостотин души се събраха този следобяд в Брюксел на протест за климата с присъединяване на екоактивистката Грета Тунберг  Грета Тунберг Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 година е шведска ученичка и климатична, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проявата бе проведена от организацията "Младежи за климата ".

Европейска комисия показа климатичен закон, Грета Тунберг не го утвърди

Шведската тийнейджърка дойде без да каже и дума в самото начало на демонстрацията с прословутия си афиш, гласящ: "Стачка за климата ", написано с черни букви на бял декор. Облечена с бледолилав анорак, загърната с шал в цветовете на дъгата и с бяла шапка под дъжда и вятъра в Брюксел, тя незабавно притегли навалица от фотографи и зяпачи. "Все по-горещ и по-горещ, и по-горещ става климатът! ", скандираха стачкуващите, измежду които доста млади белгийци, само че и членове на организации като "Грийнпийс " или Световния фонд за дивата природа, както и пенсионери.

Събрани в самия център на столицата на Европейския съюз, участниците развяваха знамената на страните членки, както и транспаранти с лозунги на британски: "Днес е последната ни вяра " и "Без природа няма бъдеще ".

Демонстрацията бе извършена два дни откакто Европейската комисия показа "закон за климата ", предопределен да фиксира ясно задачата на Европейски Съюз да стане въглеродно безпристрастен през 2050 година Предложението е един от стълбовете на "Зеления пакт " на Европейски Съюз, трансформирайки климата в приоритет на Европейска комисия. Проектът обаче е считан за непълен от уредниците на днешната проява, като бе неодобрен от Грета Тунберг  Грета Тунберг Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 година е шведска ученичка и климатична.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР