Няколкомесечната словесна схватка между депутатите Делян Добрев (ГЕРБ) и Елена

...
Няколкомесечната словесна схватка между депутатите Делян Добрев (ГЕРБ) и Елена
Коментари Харесай

Делян Добрев разкри връзки на Елена Йончева с КТБ

Няколкомесечната словесна битка сред депутатите Делян Добрев (ГЕРБ) и Елена Йончева (БСП) се придвижи и в дебата по претенции от Българска социалистическа партия избор на съмнение към кабинета. От трибуната Добрев уличи Йончева в директни връзки с банкрутиралата КТБ и нейния някогашен притежател и сегашен обвинен и заточеник в Сърбия Цветан Василев.

" Първият ми въпрос към вас е, дали имате компания, която е съучастник 50% на 50% с офшорна компания от Вирджинските острови. Общо капиталът на компанията е 10 000 лв., обаче какво се случва? От тези 10 000 лв., компанията на госпожа Йончева се задължава против вписаните 50 дяла да внесе 5 000 лв.. От друга страна, офшорката се задължава, против същите 50 дяла, да внесе 315 000 лв.. Това са съответни данни. Откъде са тези 315 000 лв. и защо са дадени в тази ваша обща компания ", попита Добрев по време на състоялия се във вторник спор.

Според него след учредяването и вписването на въпросната компания, тя се е задължила да направи спомагателна парична вноска в размер на 250 000 евро.

" Ако се чудите в кои сметки са влезнали тези пари, ще ви покажа уверение – КТБ, където " Авторска телевизия " на Елена Йончева е направила превод в размер на 5 000 лв., а въпреки това – валутен превод в размер на 161 000 евро ", сподели Добрев.

Той уточни, че съгласно пълномощното за офшорната компания упълномощено лице е Зорница Блъскова.

" Ако потърсите в интернет информация за лицето Зорница Блъскова, ще видите, че тя е съучастник с лицето Георги Георгиев в една доста забавна компания – " Инвестмънт Проджектс " АД. Същата тази компания е във всички отчети за източването на КТБ ", съобщи Добрев.

След което добави, че Йончева попада в листата с хората, ходили постоянно в КТБ, с 6 визити, като единствено едно от тях е било в ТВ 7.

" Никога не съм употребила държавни или общински средства, нито съм взела участие в държавен или общински бизнес. Винаги съм водила изрядно счетоводство и съм плащала налози. Настоявам да бъде импортиран сигнал в прокуратурата, в случай че има нещо неправилно. Ако има подозрение дори, че съм взела участие в корупционни практики, ви апелирам да внесете сигнал ", отговори от своя страна Йончева.


Повдигнатата от Делян Добрев тематика не е нова – през октомври м.г. евродепутатът Николай Бареков упрекна Елена Йончева, че дружно с Цветан Василев е източвала ТВ7 и КТБ посредством обща офшона компания.

" За първи път слушам, в никакъв случай не съм имала и не желая да имам офшорна компания ", отвърна тогава Йончева пред БиАйТи. " Всеки документален филм, който съм правила, а те са 56 – източникът е явен и се изписва на самия филм. Та Тв7 съм снимала като самостоятелен продуцент 3 кино лентата, договорът ми беше с Тв7, с КТБ не съм имала никакви взаимоотношения. Нещо повече, дружно с мои сътрудници сега повеждам правосъдно дело към малкия екран за неизплатени бюджети на два от моите кино лентата ", уточни Йончева на 22 октомври м.г.

В ТВ 7 тя имаше общо предаване с Иван Гарелов, което бе спряно година след банкрута на КТБ, която финансираше малкия екран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР