Няколко законодателни инициативи предложиха представители на дамски организации по време

...
Няколко законодателни инициативи предложиха представители на дамски организации по време
Коментари Харесай

Дамски организации от Варна предлагат законодателни инициативи

Няколко законодателни начинания предложиха представители на дамски организации по време на среща с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева във Варна. Срещата се състоя по самодейност на кмета Иван Портних и в нея участваха представители на Асоциация " Да съхраним дамата “, Зонта клуб, Inner Wheel Club. На диалозите участваха още регионалният шеф Стоян Пасев и депутатът Емилия Милкова.

" Ние приветстваме приемане на Закона за доброволчеството. Във взаимоотношения с наши сътрудници от Европа сме открили, че този закон работи доста мобилизационно, освен за младежите, само че и за възрастните хора, които са едни от най-солидните доброволци ", съобщи по време на срещата ръководителят на Асоциация " Да съхраним дамата " Йорданка Ненчева. Тя уточни още, че е организацията предлага и упорства да се одобри Закон за възрастните хора. Работим с адвокати, дали сме рекомендации към Министерски съвет и правните комисии. Това е един обществен закон, личен за избрана категория от популацията, която е извънредно незащитена, добави Ненчева.

Дамите желаеха още промени в Закона за протекция на детето. Според тях трябвало да се работи в посока да не се лишават автоматизирано деца от фамилиите им и да се настаняват в приемни фамилии, изключително в случаи, когато единият родител почине.

" Благодаря Ви за това, което вършиме ", обърна се Цвета Караянчева към дамите от сдруженията. " Хубаво е, че сте обединени, че сте дружно и е почтено за удивление това, което успявате да извършите в интерес на обществото посредством поддръжка за най-уязвимите наши съграждани ", акцентира тя. Председателят на Народното събрание се ангажира да отнесе въпросите на представителките на неправителствения бранш към народните представители от отрасловите парламентарни комисии, както и посредством кмета Иван Портних да върне информация към дамските организации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР