Няколко взрива разтърсиха рано тази сутрин Киев, съобщи кметът Виталий

...
Няколко взрива разтърсиха рано тази сутрин Киев, съобщи кметът Виталий
Коментари Харесай

Кличко съобщава за няколко взрива в Киев

Няколко гърмежа раздрусаха рано тази заран Киев, заяви кметът Виталий Кличко, първото нахлуване против украинската столица от седмици, откакто животът в града и предградията му беше почнал леко да се възстановява, съобщи Ройтерс.

" Няколко детонации в столичните региони " Дарницки " и " Днепровски ", написа Кличко в чат приложението Телеграм.

Службите към този момент работят на място. По-късно ще има по-подробна информация.

Очевидци обявиха пред Ройтерс, че дълго след гърмежите в Киев е продължавало да се издига дим.

Най-малко един човек е признат в болница, само че към този час няма данни за жертви, заяви Кличко.

При гърмежите става дума за ракетни удари, заяви организация Укринформ, също базирайки се на киевския кмет, и означи, че приетият в болница човек е бил ранен при тях.

Кметът на историческия град Бровари, който се намира на към 20 км от центъра на Киев, прикани хората да си останат у дома, защото има известия за миризма на сажди, идваща от дима.

Въпреки продължаващите съветски набези против Украйна и повсеместните опустошения, в Киев като цяло през последните седмици нямаше никакви офанзиви, откогато Москва пренасочи вниманието си към източната и южната част на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Животът в столицата постоянно е нарушаван от писък на сирени, само че от няколко седмици по града не са нанасяни никакви по-значими удари.

Киевският регион " Дарницки " се намира на левия бряг на река Днепър и се простира от покрайнините на града до брега на реката, а " Днепровски " е ситуиран в северната част на Киев по продължение на реката.

Олександър Гончаренко, кмет на град Краматоск в Донецка област, заяви, че през миналата нощ по града му са били нанесени удари, при които са породени обилни вреди, само че няма жертви.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР