Няколко взрива разтърсиха кримския град Симферопол през нощта в събота,

...
Няколко взрива разтърсиха кримския град Симферопол през нощта в събота,
Коментари Харесай

Взривове в Крим и Севастопол

Няколко гърмежа раздрусаха кримския град Симферопол през нощта в събота, предава Си Ен Ен.

Има известия и за детонации в Севастопол, където се намира щабът на съветския Черноморски флот, в съветска военна казарма в Совьетске и в селищата Хвардийско, Джанкой и Нижнохирски.

Приблизително по същото време Украйна нападна с ракети щабове на съветската войска и „ Вагнер ” в окупираните от Русия Мелитопол и Донецк.

Точните условия към детонациите в Крим остават неразбираеми.

Сергей Аксенов, назначеният от Русия шеф на региона, разгласи, че е била задействана противовъздушната защита, само че не даде детайлности.

„ Системата за противовъздушна защита работи над Симферопол ”, написа той в Телеграм и добави: „ Всички служби работят както нормално ”.

Базираният в Крим медиен портал „ Кримский ветер ” заяви, че детонацията в съветска военна казарма в Совьетске е запалила постройката, убивайки най-малко двама души и ранявайки други.



„ Двама души починаха. Сега всички военнослужещи, към двеста души, са настанени в друго помещение ”, се показва в известието.

Михаил Развожаев, губернатор на Севастопол, пък разгласи, че детонациите в неговия регион се дължат на учения със пукотевица.

Украински публични лица не са коментирали, само че по принцип Киев води политика на безмълвие при офанзиви против цели в Крим или на територията на Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР