Няколко видни германски консерватори призоваха днес за завой надясно на

...
Няколко видни германски консерватори призоваха днес за завой надясно на
Коментари Харесай

Видни германски консерватори призоваха Меркел към завой надясно

Няколко видни немски консерватори приканиха през днешния ден за завой надясно на партията, с цел да си върне изгубените гласоподаватели, като насочиха предизвикателство към канцлера Ангела Меркел, преди тя да разгласи избора си за министри на следващия ден, съобщи Роютерс.
 
Християндемократите (ХДС) ще гласоподават на партийно заседание в понеделник дали да поддържат съдружната договорка със социалдемократите, която ще даде на Меркел четвърти мандат, отпред на огромна коалиция. Макар че се чака ХДС да поддържа договорката и да утвърди съюзничката на Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер като общоприет секретар, измежду консерваторите се чуват гласове, че партията се нуждае от " свежа кръв " и нова политическа посока.
 

" Понякога консервативният детайл в консервативния блок би могъл да бъде по-забележим ", съобщи пред " Нойе Оснабрюкер " министър председателят на провинция Шлезвиг-Холщайн от ХДС Даниел Гюнтер, а видният представител на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) Александър Добринд съобщи пред " Пасауер Нойе Пресе ", че " консервативният блок би трябвало да покрие целия набор от центъра до демократичната десница ".
 

Изборът на Меркел за шестимата членове на кабинета от ХДС ще изпрати сигнал за посоката на нейната политика през идващите четири години. Смята се, че дългогодишният й съдружник Петер Алтмайер ще поеме министерството на стопанската система, а Урсула фон дер Лайен ще резервира министерството на защитата.
 

Една въпросителна е дали 37-годишният Йенс Шпан, извънредно консервативният държавен секретар във финансовото министерство, който възрази против бежанската политика на Меркел, ще получи министерски пост.
 
ХСС и СПД ще разгласят своите претенденти по-късно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР