Няколко вида наркотици са иззети по време на специализирана акция.

...
Няколко вида наркотици са иззети по време на специализирана акция.
Коментари Харесай

Спецакция в Търговище: Закопчаха трима с наркотици

Няколко типа опиати са конфискувани по време на профилирана акция. Това оповестиха от ОДМВР – Търговище, представени от Novini.bg.

``
реклама

По случаите са арестувани трима души и са формирани две досъдебни и едно бързо полицейско произвеждане. При осъществена към 16.50 ч в община Търговище полицейска инспекция на лек автомобил “Мерцедес Е 400 “ на път I-4 (София-Варна), км 218+200 - до кантона на Областното пътно ръководство, пътуващ в посока гр. Варна, е открито, че лидерът му - 25-годишен мъж от гр. Омуртаг, държи у себе си 2,85 грама бяло кристално вещество, което при осъществен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. У него е открита и 0,297 г суха зелена тревиста маса, която при осъществен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

При следващи процесуално-следствени дейности в жилището в гр. Търговище на пътувал в същия автомобил 26-годишен мъж от гр. Омуртаг, са открити и конфискувани 2 грама от наркотичното вещество метамфетамин и нерегистриран газов револвер По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Водачът и пасажерът в автомобила са арестувани за период до 24 ч в РУ-Търговище. И двамата са известни на полицията, осъждани.

При осъществена по надлежния ред – със профилирано техническо средство, инспекция на лидера на автомобила е открито още, че същият ръководи автомобила след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози – амфетамин и метамфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо проучване. По случая е формирано бързо полицейско произвеждане.

На същия ден при осъществена към 17.30 ч на улица в гр. Търговище полицейска инспекция на 38-годишен мъж от същия град е открито, че той държи у себе си 98 броя зелени на цвят таблетки, които при осъществен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество екстази.

При следващи оперативно-издирвателни дейности в дома на същия са открити и конфискувани: 31 броя таблетки екстази, 0,5 грама амфетамин и 260 грама марихуана. Мъжът също е арестуван в районно управление (на МВР) - Търговище. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354а, алинея 3 от Наказателния кодекс по разказа на РУ-Търговище.

По време на полицейската интервенция са тествани 12 МПС, 22 лица и две жилища.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР