Няколко украински посолства в Европа са получили кървави пратки“, които

...
Няколко украински посолства в Европа са получили кървави пратки“, които
Коментари Харесай

Ужас! Украинските посолства в пет европейски държави са получили пакети с окървавени свински очи

Няколко украински посолства в Европа са получили " кървави колета “, които съдържат скотски очи, заяви през днешния ден министерството на външните работи на Украйна, представено от Ройтерс.

 

Агенцията отбелязва, че през последните дни в Испания бяха изпратени няколко писма бомби до получатели, подкрепящи Киев, напомня Българска телеграфна агенция.

 

Пакетите, напоени с течност с присъщ цвят и миризма, са изпратени до посолствата на Украйна в Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия и Италия, до генералните консулства в Неапол и Краков, както и до консулството в Бърно, уточни във " Facebook " представителят на украинското външно министерство Олег Николенко.
 
Освен това незнайни лица са нанесли вреди на входа на дома на посланика на Украйна във Ватикана, а украинското посолство в Казахстан е получило сигнал за бомба, който след това се е оказал подправен, заяви УНИАН.

 

Американското посолство в една европейска страна е получило писмо, което е съдържало ксерокопия с сериозни публикации за Украйна.

" Има учредения да се смята, че против посолствата и консулствата на Украйна се организира добре планувана акция на гнет и заплашване. Неспособни да спрат Украйна на дипломатическия фронт, те се пробват да ни уплашат. Но ние и отсега нататък ще продължим да работим дейно за успеха на Украйна ", акцентира външния министър Дмитро Кулеба.

 

" Призоваваме задграничните държавни управления да подсигуряват оптималната отбрана на украинските дипломатически служби в сходство с Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", приканиха от министерството на Кулеба.

 

Чешката полиция сподели, че поради недоверчив пакет е затворила украинското консулство в Бърно, чиито чиновници са били евакуирани, наред с хората в региона, в това число една детска градина, съобщи ДПА.

 

Пратката е приличала на писмата бомби, изпратени до известни политици и посолства в Испания.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР