Няколко украински посолства и консулства в чужбина получиха кървави пакети,

...
Няколко украински посолства и консулства в чужбина получиха кървави пакети,
Коментари Харесай

Неизвестни лица атакуваха дома на посланика на Украйна във Ватикана

Няколко украински посолства и консулства в чужбина получиха " кървави пакети ", съдържащи скотски очи, заяви през днешния ден украинското министерство на външните работи, представено от Ройтерс, съобщи БГНЕС.

Вчера беше обявено, че серия от писма-бомби са били изпратени на няколко места в Испания, в това число в украинското посолство в Мадрид. Пакетите, напоени с течност с присъщ цвят и аромат, са изпратени до посолствата на Киев в Хърватия, Унгария, Нидерландия, Полша и Италия, генералните консулства в Неапол и Краков и консулството в Бърно, написа представителят на Министерство на външните работи Олег Николенко във Facebook. Испания проверява към този момент тероризъм. 

Неизвестни лица са нанесли вреди на входа на дома на посланика на Украйна във Ватикана, а украинското посолство в Казахстан е получило сигнал за бомба, който след това се е оказал подправен, заяви УНИАН.

АНСА посочи, че входната врата, стълбището и стените на резиденцията на дипломат Андрий Юраш са били оцапани с екскременти.

Националната полиция на Испания още веднъж отдели постройката на посолството на Украйна в Мадрид, където в сряда избухна гърмеж, заяви Radio y Televisión Española.

Според информацията, полицията е отделила периметъра към посолството, а хората са помолени да изоставен територията. Посланикът и чиновниците на дипломатическото посланичество към момента се намират в постройката.

По информация на организация Ройтерс, която се базира на известие на украинското Министерство на външните работи, в посолството е получен плик, сходен на тези, изпратени в украинските дипломатически представителства в други страни.

" Призоваваме задграничните държавни управления да подсигуряват оптималната отбрана на украинските дипломатически служби в сходство с Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", приканиха от украинското Външно министерство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР