Няколко украински държавни уебсайта, включително началните страници на правителството и

...
Няколко украински държавни уебсайта, включително началните страници на правителството и
Коментари Харесай

Украински правителствени сайтове се сринаха

Няколко украински държавни уеб страницата, в това число началните страници на държавното управление и външното министерство, се сринаха, оповестява " Ройтерс ".

Тази седмица украинските управляващи оповестиха, че са получили онлайн предизвестия, че хакери се готвят да подхващат огромни офанзиви против държавни ведомства, банки и звена на отбранителния бранш.

Миналата седмица украинските управляващи оповестиха, че кибератака е ударила уебсайтовете на украинските държавни уеб сайтове и огромни банки.

Атаката, последната от няколко хакерски интервенции, ориентирани към Украйна, дойде след седмици на ескалиращи опасения, че Русия може да нахлуе в прилежащата й страна.

В средата на януари Украйна упрекна Русия, че стои зад друга кибератака, която временно деактивира към 70 украински държавни уеб страницата по едно и също време. По време на офанзивата от предишния месец в оповестено известие се показва, че украинците би трябвало " да се опасяват и да чакат най-лошото ".

Русия извърши една от най-опустошителните хакерски атаки в миналото против Украйна през 2017 г. с вируса NotPetya, причинявайки вреди от над 10 милиарда $ в международен мащаб. Вирусът, също маскиран като ransomware, изтрива цели мрежи.

На този декор през вчерашния ден стана ясно, че шест страни от Европейския съюз изпращат екип от специалисти по киберсигурност в Украйна, с цел да й оказват помощ за справяне с киберзаплахите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР