Няколко учебни заведения в страната вече обявиха, че изпитват сериозни

...
Няколко учебни заведения в страната вече обявиха, че изпитват сериозни
Коментари Харесай

Високите сметки за ток удариха училищата

Няколко образователни заведения в страната към този момент оповестиха, че изпитват съществени усложнения с покриването на сметките са ток и отопление. 

" Към сегашния миг ние съумяваме да изплатим всички отговорности за ток и отопление, само че от месец декември сключихме контракт, с който цената се усилва от 27 ст. до 49 ст. за киловат. Така учебното заведение аз същото ползване ще заплати към 10 000 лева за януари, при към 5000 лева месец по-рано ", заяви  в ефира на Българска национална телевизия Нели Костова, шеф на едно от най-големите учебни заведения в сталицата 32 СУИЧЕ " Св. Климент Охридски ".

Училището е оповестило социална поръчка за подписване на нов контракт с " Топлофикация " -София. Това води до неяснота каква сума ще би трябвало да се заплаща всеки месец.

" Много мъчно ще се оправим, в случай че нарастването на цените продължи. Нямаме изясненост с какъв бюджет ще работим оттук-насетне, в този момент учебното заведение се разплаща с икономии от издръжката ", разяснява още Нели Костова. 

За да се оправят се постанова да се извърнат към средства, спестени от икономии. Директорът споделя, че ще се наложи да се лишат от второстепенни разноски като възобновяване на материално-техническата база, с цел да спестят пари за сметките. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР