Няколко танкера, натоварени с втечнен природен газ в Русия, остават

...
Няколко танкера, натоварени с втечнен природен газ в Русия, остават
Коментари Харесай

Танкери с втечнен природен газ стоят блокирани в Азовско море

Няколко танкера, натоварени с полутечен природен газ в Русия, остават блокирани в Азовско море, защото не могат да преминат под Кримския мост от съображения за сигурност, оповестяват търговци, представени от Ройтерс.

Мостът, открит персонално от съветския президент Владимир Путин през 2018 година, стана обект на бомбена офанзива през октомври, ден след рождения ден на Путин.

По данни на " Рефинитив ейкън " (Refinitiv Eikon) танкерите са натоварени с ВПГ още през декември в съветското пристанище Темрюк на Азовско море, само че по този начин и не са поели на юг през Черно море.

Данните показват, че танкерите " Съмър " (Summer) " Газ Хюстън " (Gas Houston) и " Премиър " (Premier), натоварени надлежно с 2900, 3400 и 2400 тона ВПГ, към момента се намират в Азовско море в очакване да бъдат позволени да прекосят Керченския пролив и да влязат в Черно море.

" Изглежда, че ВПГ е включен в листата с рискови товари, на които е неразрешено да бъдат транспортирани под моста ", заяви източник от бранша, поискал анонимност.

Втечненият природен газ към този момент е изключен от западните наказания, наложени на Русия поради нашествието й в Украйна.

Пристанище Темрюк, съветската Федерална работа за сигурност, съветската Федерална организация по контрол на превоза, както и притежателите на товарите " Газпром " и " Лукойл " не са дали отговор на запитванията на Ройтерс по тематиката.

На танкерите в природен газ нормално е нужна седмица, с цел да стигнат от Темрюк до румънските пристанища Мидия и Мангалия, или до Бургас.

Заради блокадата в Азовско море експортьорите на ВПГ от Русия и Казахстан към този момент са пренасочили товарите си от Темрюк към други пристанища, като да вземем за пример Таман, южно от Керченския мост, или Батуми в Грузия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР