Няколко световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат

...
Няколко световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат
Коментари Харесай

Световни банки в заговор за пране на пари

Няколко международни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат наказания и да легализират противозаконни средства в размер на 2 трилиона $ в интервала 1999-2017 година

Това оповестява в свое следствие американският портал " Бъз Фийд ", който се базира на материали на подразделението за битка с финансовите измами на американското Министерство на финансите, предадоха международните осведомителни организации, представени от БНР.

Съмнителни транзакции на стойност 1,3 трилиона $ са минали през най-голямата банка в Германия " Дойче Банк ", заяви " Дойче Веле ", разяснявайки следствието.

Документите съставляват над 2 хиляди отчета за подозрителни интервенции (FinCEN Files). От " Бъз Фийд " са предали досието на Международния консорциум на проверяващите публицисти.

Според портала управлението на финансовите институции си е затваряло очите за предизвестията на сътрудници за подозрителни дейности. Банките са се надявали, че при разкритие ще съумеят да сключат съглашение с правораздаването, което планува единствено санкции.

Въпреки това, дори и след финансови наказания, институции като " Джей Пи Морган Чейс ", " Ейч Ес Би Си ", " Дойче банк " и " Банк ъв Ню Йорк " са траяли да превеждат средства на обвинени, твърди следствието.

Би Би Си показва, че от английската „ Ейч Ес Би Си ” настояват, че банката постоянно е изпълнявалa законовите си отговорности за докладване на противозаконни финансови действия.

Документите на FinCEN Files съдържат доказателства за капиталова машинация, известна като „ скица на Понци ”, почнала скоро, откакто банката е санкционирана с 1,9 милиарда $ в Съединени американски щати поради пране на пари. Това е станало, макар обещанието на финасовата институция да спре този тип практики.

Един от най-близките другари на Путин -  милиардерът Аркади Ротенберг, е употребявал банката „ Барклис ” в Лондон за пране на пари и с цел да заобиколи наказания. През 2018 година американските управляващи го включиха в листата със глобени физически лица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР