Няколко супермаркета във Виетнам се присъединиха към кампанията зеленчуците да

...
Няколко супермаркета във Виетнам се присъединиха към кампанията зеленчуците да
Коментари Харесай

Трите най-големи супермаркети във Виетнам използват бананови листа вместо найлон

Няколко супермаркета във Виетнам се причислиха към акцията зеленчуците да не се опаковат в найлонови торбички. Мярката е част от напъните за запазване на околната среда, съобщи ДПА.

Трите най-големи вериги супермаркети във Виетнам - " Лоте Март " (Lotte Mart) и " Сайгон Ко.оп " (Saigon Co.op) в град Хошимин и " Биг Си " (Big C) в Ханой - започнаха да употребяват бананови листа вместо найлонови пликчета за пакетиране на зеленчуци.

Купувачите в " Лоте Март " в Хошимин бяха сюрпризирани наскоро, когато видяха, че пресният лук, бамята и други зеленчуци са опаковани в бананови листа. Инициаторите на акцията ще разширят използването на бананови листа по цялата верига в страната.

Тази мярка е част от напъните да се премине към артикули, които щадят околната среда освен при пакетирането на зеленчуци, само че и на прясно месо.

Виетнам основава близо 2500 тона пластмасови боклуци на ден, сочат формалните данни. В международен мащаб страната се подрежда на четвърто място по изхвърляни пластмасови боклуци в океана, съгласно Програмата за запазване на околната среда на Организация на обединените нации. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР