Няколко стотин протестиращи блокираха Орлов мост и скандират: оставка, оставка!

...
Няколко стотин протестиращи блокираха Орлов мост и скандират: оставка, оставка!
Коментари Харесай

Протест блокира Орлов мост и кръстовището пред СУ

Няколко стотин протестиращи блокираха Орлов мост и скандират: оставка, оставка! Полицията не се намесва. Преди това те бяха пред Министерски съвет и искаха оставката на държавното управление. Крещяха нецензурни изрази против Бойко Борисов под прозорците му в Министерски съвет. Двоен кордон от служители на реда разделяше митинга от основния вход на Министерски съвет. Преди това протестиращите имаха лек конфликт с полицията пред Народното събрание. Протестиращите са ресторантьори, които не са съгласни с Наредба 18 за касовите апарати. Тя трябваше да влезе в действие на 31 януари, само че през вчерашния ден бе отсрочена за 6 месеца. Засегнатите недоволстват, че с цел да спазят наредбата, би трябвало да създадат непредвидени разноски от 1500-2000 лв., които са непостижими за дребните заведения. Недоволните чупиха касови апарати пред Министерски съвет.

От Българската асоциация на заведенията разпространиха декларация, че се разграничават от тези протестиращи, които били проведени от партия " Възраждане ". " Категорично се разграничаваме от политическите претенции на партия " Възраждане ". Представители на тази или която и да било партия не са канени на митинга, не са взели участие в организацията му и считаме, че нямат място там. Ние не сме ангажирани политически и нямаме политически претенции, За нас е значимо само да пазиме правата на българския бизнес ", се споделя в декларацията на Българската асоциация на заведенията. 

Именно представители на тази асоциация участваха във вчерашните диалози с финансовия министър, след които Владислав Горанов отсрочи с 6 месеца влизането в действие на Наредба 18.

Във Варна също се организира митинг на ресторантьори и представители на бизнеса. По обед пред постройката на общинската администрация се събраха към 200 души, след това те проведоха шествие до офиса на Национална агенция за приходите. Там представители на стачкуващите бяха позволени за среща с данъчните шефове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР