Няколко стотин души се събраха в Страсбург, за да почетат

...
Няколко стотин души се събраха в Страсбург, за да почетат
Коментари Харесай

Почетоха паметта на жертвите на атаката в Страсбург

Няколко стотин души се събраха в Страсбург, с цел да почетат паметта на жертвите на офанзивата против известния Коледен базар, при която починаха четирима души, оповестява Агенция Франс Прес.
Хората, множеството от които със сълзи на очи, се събраха към спонтанния мемориал от цветя и свещи в подножието на коледната елха на площад „ Клебер “ в самия център на града.
Церемонията се състоя по апела на локални правозащитни организации и с разрешението на управляващите. Опечалените пяха песни и четоха псалми.
Традиционната минута безмълвие в памет на починалите беше сменена от минута на звук – по време на която събралите се хора крещяха и приветстваха, с цел да изразят солидарността си с жертвите.
БГНЕС напомня, че четирима членове на фамилията на атентатора, от Страсбург, бяха освободени от следствието в събота. Други трима души, близки до атентатора Шериф Шекат, който беше убит от полицията в четвъртък, към момента са арестувани.
Но неговите родители и двама от братята му са освободени, защото няма нищо, което да ги инкриминира на този стадий, обявиха от прокуратурата. Повече от 700 чиновници на френските сили за сигурност бяха мобилизирани в издирването на 29-годишния Шекат след кръвопролитието във вторник вечер – последната от поредицата джихадистки офанзиви, която раздруса Франция.
Вътрешният министър на Франция отхвърли в петък изказванието на групировката „ Ислямска страна “, че е виновна за стрелбата. Полицията е фокусирала следствието си върху това, дали Шекат е получил някаква помощ при осъществяването на офанзивата си или по време на бягство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР