Няколко сигнала за открити трупове на крави по Южното Черноморие

...
Няколко сигнала за открити трупове на крави по Южното Черноморие
Коментари Харесай

Нещо страшно се случва по Южното Черноморие! Трупове осеяха плажа

Няколко сигнала за открити трупове на крави по Южното Черноморие подвигнаха на крайник инспекторите от Агенцията по сигурност на храните в Бургас.

Сигналите са от Озбор и Ахтопол, неотложно предприехме ограничения, съобщи преди минути шефът на регионалната организация по храните Георги Митев.

Той посочи, че последната инспекция е от нощес, когато инспектори проверявали линията в Ахтопол до среднощ, само че не разкрил мъртвец на животно. Въпреки това местата, посочени в сигналите, са дезинфекцирани.

"И да е имало нещо, морето си го е взело. Най-вероятно кравите са изхвърлени от румънски транспортен съд, който е превозвал животните ", сподели още доктор Митев. И добави, че в понеделник ще бъде направена инспекция в Морска администрация има ли фактически подобен транспортен съд от Румъния или някъде по на север.

"Нормално и разумно е - течението на Черно море е към нас, тъй че където и да са умрели, където и да са били изхвърлени в морето, те да идват към нас, само че не са български ", изясни шефът на Областната организация по храните. Д-р Митев напомни, че и различен път на нашите крайбрежия морето е изхвърляло трупове на животни, транспортирани от кораби. Миналото лято пък екип на "24 часа " се натъкна на мъртвец на овен на плаж Пясъчна коса в Поморие, няколко дни по-късно втори мъртвец на овен изплува и на бургаския плаж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР