Няколко седмици заразената версия е била достъпа на сайтаХакери проникнаха

...
Няколко седмици заразената версия е била достъпа на сайтаХакери проникнаха
Коментари Харесай

Инфектиран CCleaner е качен на над 2 млн. PС

Няколко седмици инфектираната версия е била достъпа на уеб страницата

Хакери проникнаха в програмата CCleaner и я направиха вредоносна за милиони консуматори

В продължение на близо месец известната стратегия за почистване и оптимизация на лични компютри CCleaner е съдържала злоумишлен код, който е заразил над 2 млн. районен съд, заяви SlashFear.

Проблемна се оказва една от последните версии – CCleaner v5.33, която излезе на 15 август. Твърди се, че тя е конфигурирана на 2,27 млн. компютъра. Информацията бе доказана от разработчика на софтуера – Piriform.

Атакуващите са разкрили междина в сигурността на програмата и са интегрирали в нея специфични команди, посредством които в потребителските системи се зарежда злоумишлен код. Проблемът е засечен от експерт на компанията Talos Intelligence, който е свалил програмата от формалния уебсайт.
още по тематиката
Междувременно, на 11 септември излезе версия CCleaner v5.34, която е чиста от вируси. Но инфектираната версия е отстранена от уеб страницата единствено няколко дни по-рано.

Любопитен факт към инфектирания CCleaner е, че основателят на програмата Piriform беше добит от Avast – един от най-големите снабдители на антивирусен програмен продукт.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР