Няколко седмици, след като хиляди деца останаха извън яслите и

...
Няколко седмици, след като хиляди деца останаха извън яслите и
Коментари Харесай

След краха с градините Фандъкова се хвали с басейни в парк Възраждане

Няколко седмици, откакто хиляди деца останаха отвън яслите и детските градини в София, кметът на столицата откри аквапарк в парк " Възраждане. " Обектът бе едно от предизборните ѝ обещания, което не бе изпълнено в точния момент и се открива месеци след посочения период.
В мненията под поста не доминира националното удивление. 
" Какво стана с басейна на 163 ОУ? " е първият коментар под поста, евентуално припомняйки за други неизпълнени обещания на Йорданка Фандъкова .
" Кога да чакаме някогашната Мария Луиза - в Парка на свободата да стане също по този начин привлекателна???? Там ми е минало детството. ", пита различен консуматор.
" Честито. Дано не завършат съществуването си като басейна на 30-то учебно заведение, състезателен комплекс Червено знаме и десетките изоставени спортни и плувни комплекси в цялата страна... или като София ленд. ", надява се гражданин на столицата.
Интересни мнения провокираха и оповестените цени за прилагане на оборудването:
" Всичко е прелестно, само че цена от 300 лева на месец за басейн и сауна е меко казано скандално . Такава цена няма в нито една развита Европейска страна, а имам образци и от Австралия, където цената за същата услуга е 80 лева на месец , а стандартът им е в пъти по-висок. Колко хора могат да си разрешат в София сходна цена? ", възмущава се консуматор, а различен ѝ дава отговор:
" Прекрасно е! А когато е чисто, ново и първокласно, няка по какъв начин да се чакат цени от 5-6 лева И в отговор на тези, които питат къде в Европа има такива цени, ще дам образец с така наречен термета в Австрия - повече от двойно " и прибавя линк.  От него се вижда, че цената за водната аеробика е 5 или 7 евро за 30 или 50 мин., до момента в който в българския воден парк тя е 11 лева, само че не е конкретизирано за какъв брой време.  
" 18/24 лв. за откритата част... Супер цени... Сега е въпрос на време да разберем къде ще отиват приходите... Може би, там където отиват и тези от ЦГМ? ", пита столичанин.
" Вие се шегувате... За да отиде едно семейство от трима души би трябвало да заплати 72 лева . за външна част! При изискване, че народа всеобщо работи за към 30 лева дневно цените изобщо не са ок. Особено при предстоящата застоялост след епидемията. Иначе, доста се веселя на новия парк. ", прави си сметката различен.  
" Комплексът е прекрасен, поздравления. Дано няма скрити дефекти, като първата част от парка. И още нещо: за какво тръбяхте, че сте построили нещо за софиянци предизборно и то много шумно, а комплексът отваря порти цели 8 месеца по-късно!?! Защо?! И да се върна на тематиката с минусите. Старата част на парка няма част за кучета, надлежно такива се разхождат на всички места и необезпокоявано из целия парк. Няма никакъв надзор. От петия месец на отварянето на първата част има проблем с осветлението. Лично аз и мои другари нееднократно сме подавали сигнали за това. Към момента това също не е отстранено. Идентична е обстановката с напоителната система, като е имало случаи с дни да не се отстраняват течове. Да не приказвам за положението на тревата след акостиране на цирка - извънредно! Не е задоволително да се направи нещо, то би трябвало и да се поддържа съответно! Това явно ви убягва. След вчерашния дъжд се видя и съответното създаване на новата част на парка, където се образува локва с размерите на басейна, който по този начин гордо промотирате! Това за какво не го споменавате, откакто явно сте били в региона?! Хубаво е да се вършат нови паркове и сходни комплекси, само че осъществяването и поддръжката за следващ път под всякаква рецензия и повода е, че единственото, което вършиме, е да хвърляте прахуляк в очите на хората! ", гласи различен коментар.
Потребителите се майтапят, че на фотосите, на които столичният кмет е сниман да приказва с деца най-вероятно ги пита дали вървят на детска градина.
Друга концепция е всички неприети деца и техните родители да имат безвъзмезден достъп до аквапарка и спа процедурите му, с цел да бъда обезщетени фамилиите, чиито деца останаха отвън описите за детските ясли и градини.
Освен това припомняме, че парк " Възраждане " е сложен за понасяне в топлото време, защото няма сянка. При откриването му цената на прилагане на тоалетна беше 1 лева. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР