Няколко седмици преди официалното излизане на Android 10, Google обяви,

...
Няколко седмици преди официалното излизане на Android 10, Google обяви,
Коментари Харесай

Как Google ще промени лицето на Android

Няколко седмици преди формалното излизане на Android 10, Гугъл разгласи, че планува да промени някои съществени аспекти на мобилната операционна система.

Най-голямата и явна смяна ще е изоставянето на имената на разнообразни сладкиши и захарни произведения, които съпровождаха другите версии на Android през годините.

Предстоящата версия на Android трябваше да се споделя Android Q , само че в последна сметка името ще е просто Android 10 .
 Снимка 439714

Причината за смяната в названието се крие най-много в това, че някои от имената досега са били объркващи за потребителите и сложни за изговаряне на някои езици.

Дизайнът на Android също ще претърпи избрани промени, оповестяват от Гугъл. " Android " към този момент ще се изписва с черни букви, а задачата е надписът да стане по-четлив. Той постоянно ще бъде съпровождан от главата на зеления робот, чийто цвят и дизайн също са леко изменени.

По отношение на софтуерни промени, упованията са, че Android 10 ще донесе опция за ръководство на приложенията посредством жестове, опция за идентифициране на приложения, които най-вече ни разсейват, както и нововъведения в Digital Wellbeing.

Засега няма точна дата за стартирането на Android 10, само че се чака то да се случи в близко бъдеще.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР