Няколко седмици преди началото на пълномащабното нахлуване в Украйна в

...
Няколко седмици преди началото на пълномащабното нахлуване в Украйна в
Коментари Харесай

Welt: Преди нападението срещу Украйна руските военни са обсъждали ядрен удар срещу Германия

Няколко седмици преди началото на пълномащабното навлизане в Украйна в съветската войска са обсъждани сюжети за нуклеарен удар против Германия, оповестява изданието Welt, като се базира на сови източници.

Посочва се, че западни спецслужби са прехванали диалог сред руснаци по време на планови маневри на съветския боен флот в Балтийско море в края на предходната година.

В засеченото радиосъобщение съветските военни приказват за нуклеарни удари против три цели: Берлин, американската военновъздушна база в Рамщайн и военновъздушната база Бюхел, където се съхраняват американски атомни бомби.

Експерти по сигурността правят оценка по друг метод тази информация.  Част от тях показват, че  използването на нуклеарно оръжие се разисква и се тренира при военни учения и че това е правено и при маневри на НАТО. Такива диалози не постоянно значат действителна заплаха.

Според други специалисти обаче, руснаците може да са знаели, че ги подслушват и умишлено да са заговорили за нуклеарен удар за да сплашат съперника и да предизвикат боязън у Запада.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР