Няколко седмици преди изборите бившият шеф на ВиК-Перник Иван Витанов

...
Няколко седмици преди изборите бившият шеф на ВиК-Перник Иван Витанов
Коментари Харесай

Властта в Перник преди изборите: Как така ще има режим?!

Няколко седмици преди изборите някогашният началник на ВиК-Перник Иван Витанов е бил привикан на неофициална среща в постройката на регионалната администрация. Там представители на локалната власт го попитали дали си показва какво ще се случи, в случай че се вкара режим на водата. Бившата регионална шефка Ирена Соколова и тогавашният зам.-кмет на града Владислав Караилиев от ГЕРБ били недоволни, че Витанов е изискал да се вкара режим.

Това декларира някогашният началник на ВиК-дружеството в разпита си пред спецпрокуратурата. Протоколите бяха пуснати обществено от държавното обвиняване с аргумента, че към тематиката има засилен публичен интерес. Освен разпитът на Витанов, бе пуснат и този на шефката на дирекция " Управление на водите " в Министерство на околната среда и водите Илияна Тодорова.

Ти какво си мислиш?

Пред прокурорите Витанов декларира, че е изискал въвеждане на режим през октомври, когато в язовира е имало към 8 млн. кубични метра вода. Преди това, през април, имал всекидневен диалог с някогашния кмет на града Вяра Церовска от ГЕРБ. След него била издадена заповед, с която се забранявало използването на вода за други, с изключение на за питейни потребности. Контролът по осъществяването ѝ бил предоставен на секретаря на кметството. По това време в бент. " Студена " имало към 12 млн. кубични метра и съгласно Витанов не се налагало въвеждането на режим. През октомври обаче обстановката била друга. Тогава шефът на ВиК изпратил три писма – до регионалния шеф Соколова, до кмета Церовска и до общинския съвет. Отговор не получил отникъде.

" Може би седмица след изпращането на писмото бяха извикан на среща в регионалната администрация при госпожа Ирена Соколова на неофициална среща, на която участва и Владислав Караилиев – зам.-кмет на общината и чиновниците във ВиК асоциацията на област Перник. На този диалог те показаха удивление и неодобрение от тези писма, попитаха ме какво значи това, попитаха дали си представям какво ще последва и показаха противоречие по отношение на оферти в писмото режим на захранваните от бент. " Студена " обитаеми места ", споделя Витанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР