Няколко събития по проекта FESTIVALLINKS насърчиха обмена на артистични идеи

...
Няколко събития по проекта FESTIVALLINKS насърчиха обмена на артистични идеи
Коментари Харесай

Концерт в Археологическия музей на Варна днес по проекта FESTIVALLINKS

 Няколко събития по плана FESTIVALLINKS насърчиха обмена на артистични хрумвания във Варна. От 3 август на разнообразни подиуми в града – на Лятната сцена на Кукления спектакъл, а по-късно и на Сцена " Адмирал “ в Курортен комплекс " Златни пясъци “ концерти навън оживиха градската среда. Събитията са част от съпътстващата стратегия на Международния музикален фестивал " Варненско лято ", оповестиха от пресцентъра на фестивала.

Кулминацията на дейностите по план FESTIVALLINKS, който се осъществя с финансова помощ от стратегия " Творческа Европа “ 2014-2020, ще бъде на следващия ден, 6 август в двора на Археологическия музей от 20:30. В концерта навън - артистичен продан, ще се включат Бертранд Сервера – цигулка, Димитър Буров – цигулка, Михаел Гилeр – виола, Таня Лоренцо – сопран, Патриция Робайна – клавесин, Сантяго Симадевиля – бандонеон, Маргарита Калчева – контрабас, Божидар Бенев – цигулка, Ваня Николчева – виолончело, Надежда Енчева – обой и Марина Винокурова – цигулка. В програмата са творби на Й. С. Бах и А. Пиацола.

Музикалното събитие в двора на Археологическия музей на Варна е част от дейностите по реализацията на план CECULT2018/COOP1/ Festivallinks, финансиран по стратегия " Творческа Европа “ 2014-2020, подпрограма " Култура ", направление " Европейско съдействие ", по покана за планови оферти EACEA 32/2017 в помощ на музикалните фестивали да се оправят с възходящото предизвикателство за развиването на публиката.

Основната цел на плана Festivallinks е да помогне фестивалите - сътрудници да се оправят с възходящото предизвикателство за развиването на публиката.

Участващите в плана фестивали са Холандският фестивал Bach, Дордрехт, фестивал Silence от Финландия, фестивал Sorru in Musica от Корсика, Международен музикален фестивал “Варненско лято " от Варна, България и Международен фестивал Bach от Канарските острови. Водещият сътрудник по плана е новаторската културна организация LUSTR, профилирана в развиването на публики, основана в Амстердам, Холандия. Партньорите в плана си сътрудничат в достигането на задачата да бъдат по-устойчиви и способни да доближат до нови, по-широки и по-разнообразни публики.

Уникалният развой за реализиране на тази цел съчетава продан на креативен и организационни практики сред сътрудниците с обширни научни проучвания. В резултат планът цели да укрепи капацитета освен на участващите сътрудници, само че и на европейския типичен музикален бранш и неговата аудитория като цяло. Направените заключения, насъбраният опит и продан на практики ще доведат до основаване на инструментариум за развиване на публиката, който може да бъде употребен и от други музикални фестивали.

Постигнатият прогрес може да бъде проследен на интернет страницата на плана www.festivallinks.eu.

На 7 август планът продължава в Комплекс за обществени услуги за деца и младежи ЦНСТ ж.к. " Владислав Варненчик “ от 16:30 и в ЦНСТ село Тополи от 17:30 с положителни практики посредством класическа музика и Михаел Гилeр – виола.

Билети за концерта можете да намерите на адрес: https://fccvarna.bg/

Пълната стратегия на ММФ " Варненско лято “ 2020 може да наблюдавате на уеб страницата на фестивала: http://www.varnasummerfest.org

Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лева със специфична цена за учащи се и пенсионери - 2 лева

Билети за събитията от програмата на ММФ " Варненско лято “ 2020: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн, а за " Опера в Летния спектакъл “ - на касите на Летен спектакъл, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.

ММФ " Варненско лято “ 2020 се провежда от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ " Добри Христов “, ТМПЦ - Варна и със съдействието на Градската художествена изложба, Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен театър  и ФКЦ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР