Няколко са посланията в обръщението на президента преди началото на

...
Няколко са посланията в обръщението на президента преди началото на
Коментари Харесай

Дневник: Намеквайки за своя партия, президентът трупа политически капитал

Няколко са посланията в обръщението на президента преди началото на новия политически сезон, които заслужават изключително внимание. Като оставим встрани директните рецензии към ръководещите (по отношение на срутва на Търговския указател, аферата " Олимпик ", лобистките законопроекти, " пробивите в държавността " и т.н.), вчерашната реч на Румен Радев беше на първо място отдадена на вероятностите пред политическата система, оповестява " Дневник ".

Първо, президентът сподели, че " избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност ". Би било неточност да търсим в тези думи безапелационен отвод на господин Радев да припознае Българска социалистическа партия като опция на ГЕРБ или, безусловно, признак за спор сред президента и " Позитано " 20. Те обаче издават чувството – на " Дондуков " 2, а евентуално и в лагера на Столетницата – че към момента БСП не е подготвена да поеме кормилото на властта(независимо че Корнелия Нинова е задължена обществено да твърди, и то уверено, противното; без значение от поисканите от социалистите вотове на съмнение, които са с предупреден край). В продължение на доста месеци, без значение от непрекъснатите кавги, в които се замесва или е замесен кабинетът " Борисов 3 ", ГЕРБ продължава да има преднина пред Българска социалистическа партия.

Докато партията на Бойко Борисов не е смъртоносно ранена , няма обилни процеси на ерозия на доверието към нея, до момента в който не стартира осезаемо да отслабва, за левицата е доста рисковано да упорства за разходка до изборните урни. При едно ново, извършено в непосредствена непосредственост към днешния ден, разпределяне на картите - следващото електорално упражнение - наподобява, че доста от козовете ще бъдат в още веднъж в ръцете на ГЕРБ. Всъщност, до момента в който към момента е първа политическа мощ, за партията на Борисов даже би било преференциално да провокира предварителен избор (този сюжет към този момент сме го виждали след президентските избори през 2016г.). Но би трябвало да се има поради, че свадите във властта са непрекъснати. Всеки идващ заплашва да прелее чашата на публичното самообладание. Така попътният вятър, който очевидно изчакват Радев и неговата ракета-носител Българска социалистическа партия, може да задуха в техните платна напълно скоро.

Второ, президентът направи следващите, само че този път доста по-категорични намеци за собствен политически проект (вече чухме такива в лекцията му пред студентите в УНСС): " Ако политическата класа е неспособна да се оправи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решение. Като президент ще вложа своите сили в отстояването на българската народна власт. В разговор и съдействие с Вас ще работя за извеждането на страната на нова вероятност за развиване. "

Четете продължението ТУК. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР