Няколко ресторанта вече искали най-високото отличие, обяни министърът на туризма

...
Няколко ресторанта вече искали най-високото отличие, обяни министърът на туризма
Коментари Харесай

Ще имаме ли български ресторанти със звезда Мишлен

Няколко ресторанта към този момент желали най-високото отличие, обяни министърът на туризма Илин Димитров

Имаме съществени упоритости няколко ресторанта да съумеят да завоюват звезда „ Мишлен “. Това сподели в предаването служебният министър на туризма Илин Димитров.

Писали сме до централата на „ Мишлен “ да изпратят инструктори в България, уточни Димитров. По думите му има претенденти за това, само че би трябвало да се уточнят критериите.

Според него зимните ни курорти, измежду които Банско, Боровец и Пампорово, оферират „ прелестно съответствие сред цена-качество “. По думите му цените тази година ще са с 20-30 % по-високи, само че туристическият ни артикул остава конкурентоспособен.

Днес в Банско се открива зимният туристически сезон. Илин Димитров уточни, че каквото е зависело от министерството, е направено. Единственото, което попречва сега началото на зимния сезон, е неналичието на сняг. Банско е отлично място и без сняг, могат да се разхождат, могат да се любуват на кухнята, уточни Димитров. Той добави, че управата на града обмисля да се построи летище за дребни самолети, с цел да издигнат качеството на курорта.

2022 година беше предизвикателна година, сложна, само че сполучлива, сподели още служебният министър. В началото на годината, когато породиха военните дейности, се стреснахме доста и чакахме спад по отношение на 2019 година към 22%. В момента този спад е едноцифрено число – сред 8 и 9 %. До края на октомври сме осъществили 5 милиарда лева доходи в хазната от туризъм, разгласи още Димитров.

Имаме 6 746 000 регистрации на туристи. И се вижда резистентен тренд – българинът продължава да си харесва страната и почива тук. Това е показателно за качеството на продукта ни. Ние сме сериозни туристи, виждали сме, обикаляме и оставаме в България. Петдесет на 50 са разпределени почивките навътре в страната и по морето, и за жалост, имаме понижение на задграничните туристи, като това се обуславя от геополитическата обстановка, разяснява Илин Димитров.

Той съобщи, че има сериозен отлив на туристи от съветския, украинския, белоруския и немския пазар. Това е отлив на съществено количество туристи и ще отнеме малко време да наваксаме числата, уточни той. За благополучие на всички останали пазари бележим растежи, сподели още министърът на туризма.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР