Няколко района в САЩ са застрашени от нов ураган. Националният

...
Няколко района в САЩ са застрашени от нов ураган. Националният
Коментари Харесай

Нова опасност за САЩ, този път с името Нейт

Няколко региона в Съединени американски щати са застрашени от нов вихър. Националният център за проучване на ураганите издаде предизвестие за Ню Орлиънс и региона на езерото Пончартрейн, а през вчерашния ден такава мярка беше оповестена и за региона сред Гранд Айл, щата Луизиана, и границата сред щатите Алабама и Флорида.
Според Центъра тропическата стихия " Нейт " набира мощ и се чака да прерасне в вихър първа категория преди тази вечер локално време или в неделя сутринта да доближи крайбрежието на Съединени американски щати с превалявания сред 50 и 150 мм. Бурята е придружена от ветрове със скорост 85 км/ч.

Кметът на Ню Орлиънс Мич Ландрийо разпореди да бъдат евакуирани някои региони, както и да бъде въведен полицейски час сред събота вечерта локално време и неделя сутринта.

По-рано през седмицата " Нейт " мина през Централна Америка и взе минимум 25 жертви.

Очаква се в идващите часове да премине близо или над крайбрежието на мексиканския полуостров Юкатан.

Десетки крайбрежни нефтени платформи и сонди в Мексиканския залив са евакуирани поради бързо приближаващата към региона бурята. Приблизително 71% от добива на петрол и природен газ в залива е спряно или краткотрайно прекратено. След като бурята премине, обектите ще бъдат огледани за вреди.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР