Няколко ракети бяха изстреляни днес по военна база в Северен

...
Няколко ракети бяха изстреляни днес по военна база в Северен
Коментари Харесай

Иракска военна база с американски войници беше атакувана с ракети

Няколко ракети бяха изстреляни през днешния ден по военна база в Северен Ирак, в която са ситуирани американски и иракски бойци, съобщи Ройтерс.

Става дума за базата К1, намираща се покрай богатия на нефт град Киркук, заяви иракската войска, без да уточни детайлности.

За момента не е ясно дали има жертви. Силите за сигурност оповестиха, че са намерили ракетна установка за ракети " Катюша " в изоставено транспортно средство покрай базата. Все още никой не е поел отговорност за офанзивата.

Бойци от терористичната организация " Ислямска страна " работят в региона и употребяват тактиките на партизанската война против силите на държавното управление в Багдад.

Снимка: EPA

Високопоставен американски чиновник в областта на защитата съобщи този месец, че в Ирак зачестяват офанзивите на подкрепяни от Иран групировки против бази, в които са ситуирани американски сили.

Служителят съобщи това два дни, откакто четири ракети " Катюша " бяха изстреляни против база покрай интернационалното летище на Багдад.

Военната база К1, станала обект на днешното нахлуване, се намира на 15 км северозападно от Киркук, Северен Ирак, отбелязва Ройтерс.

Снимка: EPA
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР