Няколко проверки са назначени в СДВР заради изнесените информации за

...
Няколко проверки са назначени в СДВР заради изнесените информации за
Коментари Харесай

Проверки в СДВР заради информации за бити участници в протестите

Няколко инспекции са назначени в Столична дирекция на вътрешните работи поради изнесените информации за млади мъже, които са били бити от полицията след присъединяване в митингите. Проверките ще приключат в едномесечен период. Това изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

"С моя заповед са назначени инспекции, които имат за цел да открият обективната истина и на случилите се събития, както и на участващите в тях лица, като при констатиране на дисциплинарни нарушавания от страна на чиновниците ще бъде поискана и потърсена дисциплиарна отговорност ", оповести той.

След привършване на инспекциите, в случай че се потвърди виновност на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, ще им бъде потърсена дисциплинарна отговорност. От полицията за следващ път молиха към хората да бъдат спокойни на митингите.

Комисар Хаджиев разясни, че през последните два дни митингите са минали спокойно поради това, че хората не са се поддали на провокаторите.

В Министерство на вътрешните работи има информация кои са хората, които се пробват да предизвикат принуждение и вълнения по време на митингите , само че от полицията отхвърлиха да споделят повече информация по тази тематика.

Петима чиновници на Министерство на вътрешните работи са най-тежко потърпевши досега при митингите в София, само че заместник-директорът на полицията старши комисар Антон Златанов добави, че броят на ударените чиновници или блъсканите от протестиращи е доста повече.

Въпреки опитите за провокации, и довечера на митингите служителите на реда ще бъдат без шлемове и със зелени жилетки, на които ще написа "Антиконфликт ". По този метод столичната полиция желае да призове участниците в митингите за мирни изяви.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР