Няколко противотанкови ракети са били изстреляни от Ливан по израелска

...
Няколко противотанкови ракети са били изстреляни от Ливан по израелска
Коментари Харесай

Ливан удря военна база на Израел с противотанкови ракети, той отвръща

Няколко противотанкови ракети са били изстреляни от Ливан по израелска военна база и военни машини в северната част на Израел, оповестиха от израелската войска, представени от израелските медии.

От израелската войска прецизираха, че има ударени цели.

Израелските военни са отвърнали на огъня, като блъснали източниците на удара и цели в южната част на Ливан.

По-рано през днешния ден ливанската войска разгласи, че израелски безпилотен аероплан е нарушил въздушното пространство на Ливан и е хвърлил запалим материал, който е провокирал пожар в борова гора край границата.

В информации от Ливан се твърди, че безпилотни летателни апарати са хвърлили запалителни материали в горичка, намираща се наоколо, известна като фермата Бастра, с цел да подпалят мястото, тъй че да открият спомагателни цели.

Израелската войска удостовери, че в региона са избухнали пожари поради военни дейности.

В информации от Ливан се показва, че е имало пожар в региона Марун ал Рас, на границата с Израел. Оттатък границата жителите на Авивим и Йирон оповестяват, че са чули детонации.

Израелската войска разгласи, че поданици, които живеят на четири километра от границата с Ливан, би трябвало да останат в домовете си и да отворят убежищата си, само че че няма потребност да влизат в тях, в случай че не чуят сирените за паника. От армията също по този начин са призовали локалните поданици да анулират всички действия по границата.

Нападението става ден, откакто водачът на ливанската радикална формация " Хизбула " Хасан Насрала сподели, че групировката му ще отмъсти за офанзивите с дронове предходната седмица в Бейрут, за които той упрекна Израел, " на всяко допустимо място по границата ".

" Нашият отговор за събитията от предходната седмица ще бъде (предприет от) в Ливан против израелски цели. Обикновено нанасяме удари в региона на фермите Шеба (планината Дов) ", само че този път групировката нямало да ограничи офанзивите си върху една област, добави той.

Израелските военни укрепиха войсковите елементи на северната граница през уикенда поради опасения, че ще бъде осъществена такава ответна офанзива. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР