Няколко протестни действия се провеждат във финландската столица в навечерието

...
Няколко протестни действия се провеждат във финландската столица в навечерието
Коментари Харесай

Протести бележат срещата на Путин и Тръмп в Хелзинки

Няколко протестни дейности се организират във финландската столица в навечерието на срещата на Владимир Путин и Доналд Тръмп. Протестите са съсредоточени в центъра на града, оповестява ТАСС от мястото на събитието.
Младежкото крило на финландската държавна Национална съдружна партия организира митинг в парка Еспланада, който се намира наоколо до президентския замък, където Путин и Тръмп ще се срещнат по-късно, съобщи БГНЕС. Активистите упорстват американския водач да промени комерсиалната си политика, по-специално да преразгледа решението за налагане на вносни мита върху стомана и алуминий. Демонстрантите развяват плакати с надпис: " Направи по този начин, че Америка още веднъж да търгува. "
Друга акция се организира от организацията за отбрана на правата на индивида " Амнести интернешънъл " на площада до централната железопътна гара. Участниците са издигнали няколкометров девиз: " Направи човешките права още веднъж значими “.
Членове на " Грийнпийс " пък са окачили на 64-метровия купол на черква в столицата голямо алено знаме с надпис с бели букви: " Стоплете нашите сърца, а не нашата планета. " Организацията заяви, че е получила позволение от църковната енория за това.
Полицията в Хелзинки заяви, че единствено в понеделник в града са планувани 13 акции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР